Yoğurt Tatlısı Tarifi
Yoğurt Tatlısı tarifi: Yoğurt Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Yoğurt Tatlısı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
35 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
10 kişilik
Yoğurt Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Keki İçin:
- 4 adet yumurta
- 1/2 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı yoğurt
- 1/2 su bardağı şeker
- 1,5 su bardağı irmik
- 1 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
Şerbeti İçin:
- 4 su bardağı şeker
- 4 su bardağı su
- 5 damla limon suyu
- 1 paket vanilin
Yoğurt Tatlısı tarifi nasıl yapılır?
- Şerbet için şeker ve suyu beş dakika kaynatıp içine limon suyu ekliyoruz, on dakika daha kaynatıyoruz. Ocaktan alınca vanilin ekleyip soğumaya bırakıyoruz.
- Yumurta ve şekeri iyice çırpıp sıvı yağ ve yoğurdu ekliyoruz. Bu şekilde 10 dakika çırpıyoruz. İrmik, un ve kabartma tozu ilave edip karıştırıyoruz.
- Fırın kabına tereyağı sürüyoruz ve karışımı içine döküyoruz.
- 170 dereceye önceden ısıtılmış fırında, üzeri iyice kızarana kadar pişiriyoruz. İlk sıcağı çıkınca dilimleyerek soğuk şerbeti üzerine döküyoruz. Afiyet olsun.