Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Yoğurt Pastası Tarifi

Yoğurt Pastası

Yoğurt Pastası Tarifi

Yoğurt Pastası tarifi: Yoğurt Pastası için gerekli malzemeler nelerdir? Yoğurt Pastası nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Yoğurt Pastası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Pasta için:

  • 2 adet yumurta sarısı
  • 3 yemek kaşığı toz şeker (60 gram)
  • 1/2 su bardağı eritilmiş tereyağı (80 gram)
  • 1/2 paket kabartma tozu (5 gram)
  • 2 su bardağı un (200 gram)

İç harcı için:

  • 2 adet yumurta beyazı
  • 3 yemek kaşığı toz şeker (60 gram)
  • 1 tutam tuz
  • 2 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 paket vanilin
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası (50 gram)
  • 9 yemek kaşığı yoğurt (400 gram)
  • 1 adet limon kabuğu rendesi

Üzeri için:

  • 1 yemek kaşığı pudra şekeri

Yoğurt Pastası tarifi nasıl yapılır?

  • Taban ve üzeri için derin bir kasede yumurta sarıları ve toz şekeri koyu akışkan bir hal alana kadar çırpın.
  • Karışıma erimiş tereyağı azar azar ekleyerek çırpmaya devam edin.
  • Karışıma son olarak kabartma tozunu ve unun üçte birini eleyerek ekleyin ve çırpın. Çırpıcıyı karışımdan çıkartın ve kalan unu azar azar ekleyip parmaklarınızla karışıma yedirin.
  • Karışımı avuçlarınızın arasında ovalayarak ufalayın ve kırıntı haline getirin. Hamuru buzdolabına kaldırın ve yarım saat dinlendirin.
  • İç harç için temiz bir kasede yumurta beyazlarını mikserle düşük devirde köpürtmeye başlayın ve içerisine azar azar şeker ekleyip pürüzsüz, parlak, kabarık bir hal alana kadar çırpın. Son olarak tuz, vanilin ve limon suyunu da ekleyip çırpma işlemini bitirin.
  • Çırptığınız karışıma nişastayı ekleyin ve havasını kaçırmamaya özen göstererek spatula ile karıştırın. Bu işleme yoğurdu da ekleyerek devam edin. Son olarak limon kabuklarını ekleyip harcı hazır hale getirin.
  • 18 santimetrelik kelepçeli kalıbın tabanına buzdolabında bekleyen kırıntılı karışımın üçte ikisini koyun ve tabanı düz bir bardakla tabana iyice bastırın.
  • Yoğurtlu harcı tabanın üzerine dökün ve yavaşça sallayıp, bir kaç defa tezgaha nazikçe vurun. Son olarak kalan kırıntılar ile yoğurtlu harcın üzerini kaplayın.
  • Yoğurt pastanızı 175 derecede alt, üst, fanlı sıcak fırında 35 dakika üzeri kızarana kadar pişirin.
  • Pişen pastayı oda sıcaklığında en az 3 saat dinlendirip kalıptan çıkarın, üzerine pudra şekeri serpin ve dilimleyip servis edin. Afiyet olsun.

Yoğurt Pastası tarifi için servis önerisi

Üzerini dilediğiniz kırmızı meyve, meyve sosu veya çikolata sosu ile süsleyerek servis edebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025