Yoğurt Çorbası Tarifi
Yoğurt Çorbası tarifi: Yoğurt Çorbası için gerekli malzemeler nelerdir? Yoğurt Çorbası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
5 kişilik
Yoğurt Çorbası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 litre kemik suyu (uzun süre ağır ateşte kaynamış)
- 200 gram yoğurt
- 50 gram un
- 70 gram urfa yağı
- 1/2 çay kaşığı tuz
Servisi için:
- 1 yemek kaşığı urfa yağı
- 1 tatlı kaşığı nane
Yoğurt Çorbası tarifi nasıl yapılır?
- Suyunu süzdürdüğünüz koyu yoğurdu derin bir tencereye alın ve bir çırpıcı yardımıyla karıştırarak kıvamını açın.
- Un ekledikten sonra pütür kalmayana dek karıştırma işlemini sürdürün.
- Tuz ve yoğurdun kesilmemesi için azar azar ilave ettiğiniz sıcak kemik suyuyla çorbanın kıvamını açın.
- Eklediğiniz sıcak kemik suyu bittiğinde çorba tenceresini ocağa alın.
- Hazırladığınız çorbayı, kısık ateşte aralarda karıştırarak 20-25 dakika kadar pişirin.
- Kaynamaya başlayan çorbaya son olarak Urfa yağını katın ve 5 dakika daha pişirdikten sonra ocaktan alın.
- Servisinde kullanmak üzere; küçük bir sos tavasında erittiğiniz Urfa yağında naneyi 1 dakika kadar yakın.
- Servis kaselerine aldığınız sıcak çorbayı, hazırladığınız nane sos eşliğinde bekletmeden sevdiklerinizle paylaşın.
Yoğurt Çorbası tarifinin püf noktası nedir?
Çorbayı sulandırmaması ve daha lezzetli olması için suyunu süzdürdüğünüz koyu yoğurt ya da süzme yoğurt kullanmayı tercih edin.Kemik suyunu içme suyundan hazırlayıp, tüm özünün et suyuna geçmesi için uzun süre kaynattıktan sonra süzerek kullanmaya özen gösterin.