Yoğurt Çorbası Tarifi
Yoğurt Çorbası tarifi: Yoğurt Çorbası için gerekli malzemeler nelerdir? Yoğurt Çorbası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kase
Yoğurt Çorbası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Çorba için:
- 5 yemek kaşığı baldo pirinç
- 1 litre su (hafif koyu sevmiyorsanız biraz daha ekleyebilirsiniz)
- 2 yemek kaşığı bulgur
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
Meyane için:
- 1 yemek kaşığı un
- 1 adet yumurta sarısı
- 4 yemek kaşığı (tepeleme) süzme yoğurt
- 1 tutam tuz
Üzeri için:
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- 2 tepeleme yemek kaşığı tereyağı
- 1 silme tatlı kaşığı nane
Yoğurt Çorbası tarifi nasıl yapılır?
- 1 litre suyun içerisine iyice yıkanmış pirinçleri atıp tamamen pişene kadar haşlayalım.
- Ayrı bir cezvede bulguru pişene kadar haşlayalım.
- Pişen bulguru pirinçlerin olduğu tencereye aktaralım. (Pirinç ve bulgurun pişme süreleri farklı olduğu için ayrı ayrı haşlıyorum)
- Haşlanmış nohutları da ilave edelim ve altını kısalım.
- Bir kasenin içerisine meyhanenin tüm malzemelerini ekleyelim ve pürüzsüz olana kadar çırpalım.
- Meyaneyi çorbanın suyu ile ılıştırarak ekleyelim.
- Tekrar altını orta ateşe getirip 5 dakika kaynatalım ve altını kapatalım.
- Servis etmeden önce bir su bardağı nohutu tereyağında kavuralım.
- Kavrulan nohuta ocağın altını kapattıktan hemen sonra naneyi ekleyelim. Çorbamızın üzerine gezdirip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Yoğurt Çorbası tarifinin püf noktası nedir?
Bulgur ve pirinç ayrı olarak haşlanıp daha sonra birleştiriniz. Çorbanın meyhanesini mutlaka çorba suyu ile ılıştırıp, çorbanın içerisine dahil ediniz.