Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Yoğurt Çorbası Tarifi

Yoğurt Çorbası

Yoğurt Çorbası Tarifi

Yoğurt Çorbası tarifi: Yoğurt Çorbası için gerekli malzemeler nelerdir? Yoğurt Çorbası nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Yoğurt Çorbası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 100 gram arpa şehriye
  • 1-2 litre su
  • 6 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 çay kaşığı pul biber

Yoğurt Çorbası tarifi nasıl yapılır?

  • Sıcak suyu ve şehriyeleri bir tencereye alıp pişirmeye başlayın. Su kaynayınca ateşi kısıp şehriyeler diriliğini hafif kaybedinceye kadar pişirin.
  • Şehriyeler yumuşayınca altını kapatıp, (vaktiniz varsa) bir süre demlenmeye bırakın.
  • Bir kase içerisine yoğurt ve yumurtayı ekleyip pürüzsüz kıvam alana dek iyice karıştırın.
  • Çorba suyundan terbiyenizin içerisine bir miktar ekleyin ve karıştırın. Terbiye bir miktar ısınınca çorbaya yavaş yavaş karıştırarak ekleyin. (Çorbanın altını yakın)
  • Çorba kaynayınca altını kısın, tuz ve karabiberi ekleyin ve 10 dakika kadar daha pişirin.
  • Küçük bir tava içinde tereyağını eritin. Köpüklenmeye başladığında nane ve pul biberi ekleyin. 2-3 dakika birlikte kızdırın ve çorbanın üzerine dökün. Afiyet olsun.

Yoğurt Çorbası tarifinin püf noktası nedir?

Elinizde varsa et veya tavuk suyu da kullanabilirsiniz. Yoğurdunuzun kesilmemesi için tuzu en son aşamada ekleyin.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025