Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Yoğunlaştırılmış Şekerli Süt Tarifi

Yoğunlaştırılmış Şekerli Süt

Yoğunlaştırılmış Şekerli Süt Tarifi

Yoğunlaştırılmış Şekerli Süt tarifi: Yoğunlaştırılmış Şekerli Süt için gerekli malzemeler nelerdir? Yoğunlaştırılmış Şekerli Süt nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Yoğunlaştırılmış Şekerli Süt yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 5 su bardağı süt (1250 mililitre)
  • 250 gram şeker (1 su bardağından 2 parmak fazla)

Yoğunlaştırılmış Şekerli Süt tarifi nasıl yapılır?

  • Süt ve şekeri kalın tabanlı çelik tencereye ekliyoruz. Şekerin tamamı eriyene kadar kısık ateşte ısıtıyoruz.
  • Şekerin eridiğinden emin olduktan sonra (tamamı erimeli) ateşi düşük-orta arasına alıyoruz ve kaynama noktasına getiriyoruz. Bu aşamadan sonra karıştırmıyoruz.
  • Kaynayınca altını kısıp arada biriken köpük ve kaymağı alarak işleme devam ediyoruz. Çok sık almayın, biriktikçe alın.
  • Sütün yarısından daha fazlası buharlaşıp kıvamı ve rengi koyulaşınca olmuş demektir. (farklı marka sütlerde farklı sonuçlar olabilir) Akışkan ama koyuluğu hissedilir bir kıvamı oluyor.
  • Süzgeçten geçirerek kapaklı bir kaba aktarıp soğumaya bırakıyoruz. Afiyet olsun.

Yoğunlaştırılmış Şekerli Süt tarifinin püf noktası nedir?

Süte göre süre değişiklik gösterebilir. Rengi değişip biraz koyulaşınca kapatabilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025