Yoğunlaştırılmış Şekerli Süt Tarifi
Yoğunlaştırılmış Şekerli Süt tarifi: Yoğunlaştırılmış Şekerli Süt için gerekli malzemeler nelerdir? Yoğunlaştırılmış Şekerli Süt nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
1 saat
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
5 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Yoğunlaştırılmış Şekerli Süt yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 5 su bardağı süt (1250 mililitre)
- 250 gram şeker (1 su bardağından 2 parmak fazla)
Yoğunlaştırılmış Şekerli Süt tarifi nasıl yapılır?
- Süt ve şekeri kalın tabanlı çelik tencereye ekliyoruz. Şekerin tamamı eriyene kadar kısık ateşte ısıtıyoruz.
- Şekerin eridiğinden emin olduktan sonra (tamamı erimeli) ateşi düşük-orta arasına alıyoruz ve kaynama noktasına getiriyoruz. Bu aşamadan sonra karıştırmıyoruz.
- Kaynayınca altını kısıp arada biriken köpük ve kaymağı alarak işleme devam ediyoruz. Çok sık almayın, biriktikçe alın.
- Sütün yarısından daha fazlası buharlaşıp kıvamı ve rengi koyulaşınca olmuş demektir. (farklı marka sütlerde farklı sonuçlar olabilir) Akışkan ama koyuluğu hissedilir bir kıvamı oluyor.
- Süzgeçten geçirerek kapaklı bir kaba aktarıp soğumaya bırakıyoruz. Afiyet olsun.
Yoğunlaştırılmış Şekerli Süt tarifinin püf noktası nedir?
Süte göre süre değişiklik gösterebilir. Rengi değişip biraz koyulaşınca kapatabilirsiniz.