Yoğun Limonlu Kek Tarifi
Yoğun Limonlu Kek tarifi: Yoğun Limonlu Kek için gerekli malzemeler nelerdir? Yoğun Limonlu Kek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
35 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 kek kalıbı
Yoğun Limonlu Kek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Kek için:
- 200 gram un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1/2 çay kaşığı tuz
- 110 gram katı yağ
- 130 gram şeker
- 2 adet yumurta
- 1 adet limon suyu
- 1 adet rendelenmiş limon kabuğu
- 125 gram süzme yoğurt (yarım su bardağı kadar)
Üzeri için:
- 100 gram pudra şekeri
- 2 yemek kaşığı limon suyu
- 1 yemek kaşığı süt
Yoğun Limonlu Kek tarifi nasıl yapılır?
- Katı yağı ve yumurta oda sıcaklığında olacak. İlk olarak oda sıcaklığında yumuşamış katı yağ ile şekeri krema gibi bir kıvama gelene kadar çırpıyoruz.
- Tek tek yumurtaları ekleyerek çırpmaya devam ediyoruz.
- Ayrı bir kapta eleyerek un, kabartma tozu, vanilya, tuz ve limon kabuğu rendesini karıştırıyoruz.
- Sonrasında unlu karışımı yumurtalı karışıma yavaş yavaş ekleyerek çırpıyoruz.
- En son limon suyu ve yoğurdu ekliyoruz ve son kez güzelce çırpıyoruz.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35 dakika pişirdim. Fırınlar farklılık gösteriyor, aralarda kontrol edin.
- Kek pişerken üzeri için ayırdığımız tüm malzemeleri çatalla çırpıyoruz ve homojen bir hale getiriyoruz.
- Keki fırından alınca hala hafif ılıkken (çok sıcak değil) üzeri için hazırladığımız karışımı döküyoruz.
- Hem biraz eriyecek hem de biraz içine çekecek. Ben en son yine üzerine birazcık limon kabuğu rendeledim. Afiyet olsun!