Yoğrulmayan Ekmek Tarifi
Yoğrulmayan Ekmek tarifi: Yoğrulmayan Ekmek için gerekli malzemeler nelerdir? Yoğrulmayan Ekmek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
35 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 adet
Yoğrulmayan Ekmek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 3,5 su bardağı un
- 1,5 çay kaşığı instant maya
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı şeker
- 1,5 su bardağı ılık su
Yoğrulmayan Ekmek tarifi nasıl yapılır?
- Tüm kuru malzemeleri bir kabın içine eleyerek aktarın.
- Ardından ılık suyu azar azar ilave ederek tahta kaşık yardımıyla ya da elinizle karıştırın.
- Tüm malzemeler karışıp yoğun bir kıvam aldığında elinizle yoğurmadan hafif katlayarak yuvarlak şeklini verin.
- Üzerini streç film ile hava almayacak şekilde kapatın ve bir gece bu şekilde dinlendirin.
- Ertesi gün mayalanan hamurunuzu hafif un serptiğiniz tezgahın üzerine aktarın.
- Bu sırada fırınınızı 200 derecede ısıtmaya başlayın. Demir döküm tencerenizi kapağı kapalı bir biçimde fırının orta rafının üzerine yerleşitirin ve ısınmasını sağlayın.
- Tezgaha aktardığınız hamuru hafifçe katlayın, yoğurmayın.
- Isınan demir döküm tencereyi fırından çıkarın. İçini hafif unlayın.
- Şekil verdiğiniz hamuru unlanmış ve sıcak demir döküm tencerenin içine aktarın.
- Kapağı kapalı bir biçimde 30-35 dakika kadar pişirin.
- Çıkarmadan birkaç dakika önce kapağını kaldırın ve bu şekilde üzerini biraz daha kızartarak fırından alın.
- Oda sıcaklığında 20 dakika kadar dinlendirin ve afiyetle tüketin.
Yoğrulmayan Ekmek tarifinin püf noktası nedir?
Ekmeğinizi yoğurmayın sadece katlayın. Vaktiniz varsa 24 saat, yoksa en az 12 saat mayalanmaya bırakın.