Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Yoğrulmayan Ekmek Tarifi

Yoğrulmayan Ekmek

Yoğrulmayan Ekmek Tarifi

Yoğrulmayan Ekmek tarifi: Yoğrulmayan Ekmek için gerekli malzemeler nelerdir? Yoğrulmayan Ekmek nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Yoğrulmayan Ekmek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 3,5 su bardağı un
  • 1,5 çay kaşığı instant maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 1,5 su bardağı ılık su

Yoğrulmayan Ekmek tarifi nasıl yapılır?

  • Tüm kuru malzemeleri bir kabın içine eleyerek aktarın.
  • Ardından ılık suyu azar azar ilave ederek tahta kaşık yardımıyla ya da elinizle karıştırın.
  • Tüm malzemeler karışıp yoğun bir kıvam aldığında elinizle yoğurmadan hafif katlayarak yuvarlak şeklini verin.
  • Üzerini streç film ile hava almayacak şekilde kapatın ve bir gece bu şekilde dinlendirin.
  • Ertesi gün mayalanan hamurunuzu hafif un serptiğiniz tezgahın üzerine aktarın.
  • Bu sırada fırınınızı 200 derecede ısıtmaya başlayın. Demir döküm tencerenizi kapağı kapalı bir biçimde fırının orta rafının üzerine yerleşitirin ve ısınmasını sağlayın.
  • Tezgaha aktardığınız hamuru hafifçe katlayın, yoğurmayın.
  • Isınan demir döküm tencereyi fırından çıkarın. İçini hafif unlayın.
  • Şekil verdiğiniz hamuru unlanmış ve sıcak demir döküm tencerenin içine aktarın.
  • Kapağı kapalı bir biçimde 30-35 dakika kadar pişirin.
  • Çıkarmadan birkaç dakika önce kapağını kaldırın ve bu şekilde üzerini biraz daha kızartarak fırından alın.
  • Oda sıcaklığında 20 dakika kadar dinlendirin ve afiyetle tüketin.

Yoğrulmayan Ekmek tarifinin püf noktası nedir?

Ekmeğinizi yoğurmayın sadece katlayın. Vaktiniz varsa 24 saat, yoksa en az 12 saat mayalanmaya bırakın.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025