Yoğrulmayan Borcam Çöreği Tarifi
Yoğrulmayan Borcam Çöreği tarifi: Yoğrulmayan Borcam Çöreği için gerekli malzemeler nelerdir? Yoğrulmayan Borcam Çöreği nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
35 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
12 dilim
Yoğrulmayan Borcam Çöreği yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru için:
- 1 çay bardağı ılık süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1,5 yemek kaşığı toz şeker
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket kuru maya
- 1 adet yumurta
- 1 adet yumurta beyazı
- 6 çay bardağı un
Üzere sürmek için:
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
Üzeri için:
- 350 gram beyaz peynir
- 1 yemek kaşığı susam
- 1 yemek kaşığı çörek otu
- 1 adet kırmızı biber
- 1 adet yeşil biber
Yoğrulmayan Borcam Çöreği tarifi nasıl yapılır?
- Ilık sütü derince bir kaba alın içine toz mayayı ekleyip, parmağınızla maya eriyene dek karıştırın.Şekeri ve tuzu da ekleyip tekrar karıştırın.
- Yağ, yoğurt,yumurta ve unu da ekledikten sonra güzelce karıştırıp hamuru toparlayın, ele yapışan bir hamur elde edeceksiniz. Unu yavaş yavaş ekleyin ve hamurunuzun una çok doymamasına dikkat edin.
- Hazırladığınız hamurun üstünü kapatın ve ılık bir yerde 30 dakika kadar mayalanmaya bırakın.
- Mayalanma süresinin sonunda, elinizle hafifçe yağladığınız bir borcama hamuru elinizle yayarak yerleştirin.
- Üstüne, bir kasede çırptığınız yumurta sarısı, yağ, yoğurt karışımını bir fırça yardımıyla güzelce sürün.
- Üstüne çörek otu ve susam da serptikten sonra, 15 dakika da bu şekilde mayalanmaya bırakın.
- Mayalanma süresinin sonunda üstüne peynir ufalayın ve doğradığınız biberleri serpiştirin.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üstü kızarana dek yaklaşık 35 dakika pişirin.
- Fırından aldıktan sonra yine bir fırça yardımıyla üstüne eritilmiş tereyağını sürün ve dilimleyerek servis edin. Afiyetler olsun!
Yoğrulmayan Borcam Çöreği tarifinin püf noktası nedir?
Tüm malzemelerin oda ısısında olması hamurunuzun çok güzel kabarmasını ve yumuşacık olmasını sağlayacaktır.