Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Yıldız Çörek Tarifi

Yıldız Çörek

Yıldız Çörek Tarifi

Yıldız Çörek tarifi: Yıldız Çörek için gerekli malzemeler nelerdir? Yıldız Çörek nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Yıldız Çörek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Hamuru için:

  • 250 mililitre ılık süt
  • 500 gram un
  • 1 paket yaş maya
  • 75 gram şeker
  • 100 gram tereyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket vanilya şekeri

Dolgusu için:

  • 100 gram ceviz
  • 100 gram fındık
  • 100 mililitre sıvı krema
  • 80 gram pudra şekeri

Üzeri için:

  • 1 adet yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı süt
  • 1 tatlı kaşığı file fındık

Yıldız Çörek tarifi nasıl yapılır?

  • Mayamızı ılık süt ve şeker ile karıştırıp , biraz da un ekleyip 10 dakika bekletelim.
  • Dinlenen karışıma hamur malzemelerinin kalanını ilave edelim ve yaklaşık 10 dakika iyice yoğuralım.
  • Üzerini kapatıp en az 45 dakika mayalandıralım.
  • Bu arada sıvı kremayı bir tencereye alıp, pudra şekeri,  ceviz ve fındığı ilave edelim. Sürekli karıştırarak kaynatalım ve kenara alalım.
  • Hamuru tekrar bir yoğurup 3 eşit bezeye bölelim.
  • İlk bezeyi 30 cm çapında merdane ile açalım.
  • Yağlı kağıt serili tepsiye yerleştirelim ve fındık karışımının yarısını üzerine sürelim.
  • İkinci bezeyi de açıp üzerine koyalım ve kalan fındık karışımını sürelim.
  • Üçüncü bezeyi de açıp son katı yerleştirelim.
  • Hamurun ortasına bardak yerleştirip, bardağın kenarından hamuru 16 eşit parçaya keselim.
  • İki parçayı tersine doğru 3'er defa çevirip uçlarını sivrileştirip birleştirelim.
  • Bunu kalan her parçaya uygulayalım.
  • Yarım saat daha tepsi de mayalanmasını bekleyelim.
  • Yumurta sarısı ve sütü karıştırıp üzerine sürelim.
  • File fındığı üzerine serpelim.
  • Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 30 dakika pişirelim. Afiyet olsun.

Yıldız Çörek tarifinin püf noktası nedir?

Mayalanma süresini önerilenden kısa tutmanız durumunda hamurunuz da pişerken çatlaklar meydana gelebilir. Neredeyse her mayalı hamurun olmazsa olmazı da uzun yoğurma süresidir.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025