Yılbaşı Turtası Tarifi
Yılbaşı Turtası tarifi: Yılbaşı Turtası için gerekli malzemeler nelerdir? Yılbaşı Turtası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
10 dilim
Yılbaşı Turtası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Turta için:
- 1 adet yumurta
- 125 gram tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı toz şeker
- 4 su bardağı un
İç dolgusu için:
- 300 gram çilek
- 4 çay kaşığı pudra şekeri
- 2 yemek kaşığı mısır nişastası
Üzeri için:
- 1 yemek kaşığı pudra şekeri
- 1 avuç beyaz çikolata
Yılbaşı Turtası tarifi nasıl yapılır?
- Un hariç bütün hamur malzemelerini kabın içerisine alın ve karıştırın. Unu azar azar ilave edip, karıştırmaya devam edin.
- Hamurun üçte ikisini yağlı kağıt serdiğiniz kelepçeli fırın tepsisine yayın. 180 derecede 15 dakika pişirin. Kalan hamuru buzdolabına koyun.
- Dolgusu için çilekleri tencereye alın. Pudra şekerini ilave ederek karıştırın. Suyunu saldığında mısın nişastasını ekleyebilirsiniz. Kıvam aldıktan sonra pişen hamurun üzerine dökün.
- Buzluktan kalan hamuru çıkartın ve çilekli dolgunun üzerine rende yada parçalayarak kaplayın.
- Tekrardan 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Fırından çıkmasına yakın beyaz çikolataları parçalayıp aralarına serpiştirin.
- En son soğuyan turtaya pudra şekeri serpin. AFİYET OLSUN!