Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Yılbaşı Turtası Tarifi

Yılbaşı Turtası

Yılbaşı Turtası Tarifi

Yılbaşı Turtası tarifi: Yılbaşı Turtası için gerekli malzemeler nelerdir? Yılbaşı Turtası nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Yılbaşı Turtası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Turta için:

  • 1 adet yumurta
  • 125 gram tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 4 su bardağı un

İç dolgusu için:

  • 300 gram çilek
  • 4 çay kaşığı pudra şekeri
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası

Üzeri için:

  • 1 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 avuç beyaz çikolata

Yılbaşı Turtası tarifi nasıl yapılır?

  • Un hariç bütün hamur malzemelerini kabın içerisine alın ve karıştırın. Unu azar azar ilave edip, karıştırmaya devam edin.
  • Hamurun üçte ikisini yağlı kağıt serdiğiniz kelepçeli fırın tepsisine yayın. 180 derecede 15 dakika pişirin. Kalan hamuru buzdolabına koyun.
  • Dolgusu için çilekleri tencereye alın. Pudra şekerini ilave ederek karıştırın. Suyunu saldığında mısın nişastasını ekleyebilirsiniz. Kıvam aldıktan sonra pişen hamurun üzerine dökün.
  • Buzluktan kalan hamuru çıkartın ve çilekli dolgunun üzerine rende yada parçalayarak kaplayın.
  • Tekrardan 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Fırından çıkmasına yakın beyaz çikolataları parçalayıp aralarına serpiştirin.
  • En son soğuyan turtaya pudra şekeri serpin. AFİYET OLSUN!

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025