Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Yılbaşı Tavuğu Tarifi

Yılbaşı Tavuğu

Yılbaşı Tavuğu Tarifi

Yılbaşı Tavuğu tarifi: Yılbaşı Tavuğu için gerekli malzemeler nelerdir? Yılbaşı Tavuğu nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Yılbaşı Tavuğu yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

İç Pilav İçin Malzemeler:

  • 4 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 adet soğan (küp doğranmış)
  • 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
  • 1 su bardağı çiğ badem
  • 2 su bardağı baldo pirinç
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 yemek kaşığı kuru nane
  • 1 tatlı kaşığı yenibahar
  • 1,5 çay kaşığı tarçın
  • 10 adet kurutulmuş domates
  • 2 yemek kaşığı kuş üzümü (suda bekletilmiş)
  • 15 adet kestane (pişmiş, soyulmuş)
  • 3,5 su bardağı sıcak su

Tavuğun Sosu İçin:

  • 4 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1/2 çay bardağı portakal suyu
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 adet portakal kabuğu rendesi
  • 1 adet bütün tavuk
  • 10 adet bebek patates (haşlanmış)
  • 3 adet havuç (buharda pişmiş)
  • 2 adet mor havuç (buharda pişmiş)
  • 1/2 demet brokoli (buharda pişmiş)
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 4 dilim portakal

Yılbaşı Tavuğu tarifi nasıl yapılır?


    Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

    TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

    Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025