Yılbaşı Tavuğu Tarifi
Yılbaşı Tavuğu tarifi: Yılbaşı Tavuğu için gerekli malzemeler nelerdir? Yılbaşı Tavuğu nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
55 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Yılbaşı Tavuğu yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
İç Pilav İçin Malzemeler:
- 4 yemek kaşığı tereyağı
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 adet soğan (küp doğranmış)
- 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
- 1 su bardağı çiğ badem
- 2 su bardağı baldo pirinç
- 2 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 yemek kaşığı kuru nane
- 1 tatlı kaşığı yenibahar
- 1,5 çay kaşığı tarçın
- 10 adet kurutulmuş domates
- 2 yemek kaşığı kuş üzümü (suda bekletilmiş)
- 15 adet kestane (pişmiş, soyulmuş)
- 3,5 su bardağı sıcak su
Tavuğun Sosu İçin:
- 4 yemek kaşığı süzme yoğurt
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 1/2 çay bardağı portakal suyu
- 2 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 adet portakal kabuğu rendesi
- 1 adet bütün tavuk
- 10 adet bebek patates (haşlanmış)
- 3 adet havuç (buharda pişmiş)
- 2 adet mor havuç (buharda pişmiş)
- 1/2 demet brokoli (buharda pişmiş)
- 5 yemek kaşığı zeytinyağı
- 4 dilim portakal
Yılbaşı Tavuğu tarifi nasıl yapılır?