Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Yılbaşı Pilavı Tarifi

Yılbaşı Pilavı

Yılbaşı Pilavı Tarifi

Yılbaşı Pilavı tarifi: Yılbaşı Pilavı için gerekli malzemeler nelerdir? Yılbaşı Pilavı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Yılbaşı Pilavı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 2,5 su bardağı pirinç
  • 200 gram kestane
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 4 yemek kaşığı tereyağı
  • 1/2 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
  • 2 yemek kaşığı kuş üzümü (ılık suda bekletilmiş)
  • 3,5 su bardağı tavuk suyu ve su karışımı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı yenibahar

Yılbaşı Pilavı tarifi nasıl yapılır?

  • Pirinçleri tel süzgecin üzerine alın ve sudan geçirin. Kenarda sularının süzülmesini bekleyin.
  • Kestanelerin kabuklarına minik çizikler atın ve kaynar suyun içerisinde yumuşayana kadar 10-15 dakika kadar haşlayın.
  • Çıkarıp henüz sıcakken kabuklarından ayıklayın ve ortadan ikiye bölün.
  • Derin bir tencerenin içerisine tereyağı ve sıvı yağı alın.
  • Eridiğinde üzerine pirinçleri ilave edin ve saydamlaşana kadar kavurun.
  • Üzerine tavuk suyu ve su karışımını, ayıklanmış kestaneleri, kuş üzümlerini, tuz ve baharatları ilave ederek güzelce karıştırın. Kapağını kapatıp pişmeye bırakın.
  • Piştikten sonra ocaktan alın ve demlenmeye bırakın. Demlendikten sonra haşlanmış yeşil mercimeği de ekleyin ve güzelce karıştırarak servis edin.

Yılbaşı Pilavı tarifinin püf noktası nedir?

Pirinçleri saydamlaşana kadar kavurun. Bu şekilde tane tane bir pilavınız olur.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025