Yılbaşı Pastası Tarifi
Yılbaşı Pastası tarifi: Yılbaşı Pastası için gerekli malzemeler nelerdir? Yılbaşı Pastası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
40 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
45 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Yılbaşı Pastası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 adet ayıklanmış nar
- 100 gram pirinç fındık
Pandispanya İçin:
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 2,5 - 3 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
Beyaz Çikolatalı Pastacı Kreması:
- 4 su bardağı süt
- 1 adet vanilya çubuğu
- 1 su bardağı toz şeker
- 3 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı mısır nişastası
- 4 adet yumurta sarısı
- 100 gram beyaz çikolata
Yılbaşı Pastası tarifi nasıl yapılır?
- Fırını 170 derecede ısıtın.
- Yumurta ve şekeri, iyice kabarana kadar yaklaşık 10 dakika kadar çırpın.
- Un, kabartma tozu ve şekerli vanilini bir kaba eleyin.
- Kabaran şekerli karışıma unlu toz karışımı üç seferde ekleyin ve spatula yardımıyla karıştırın.
- Yağlayıp unladığınız 18cm' lik kelepçeli kalıbın içine hazırladığınız kek harcını ilave edin.
- 35-40 dakika fırının fansız programında pandispanyayı pişirin.
- Pişen pandispanyayı soğuması için 1-2 saat bekletin.
Yılbaşı Pastası tarifinin püf noktası nedir?
Pandispanyayı dilimlemek için iyice soğumasını bekleyin. Pastacı kremasının üzerine streç film örterek soğutursanız, kremanızın kabuk tutmasını önlersiniz. Hazırladığınız pastayı süslemeden bir gece dolapta bekletirseniz daha da lezzetli olacaktır.
Yılbaşı Pastası tarifi için servis önerisi
Dilerseniz fındık parçalarıyla birlikte suyu iyi süzülmüş nar taneleri kullanabilir ve pastanızın içini de renklendirebilirsiniz. Çikolatalı şahane bir ganajla da kaplayabilirsiniz.