Yılbaşı Pastası Tarifi
Yılbaşı Pastası tarifi: Yılbaşı Pastası için gerekli malzemeler nelerdir? Yılbaşı Pastası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
1 saat
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 kişilik
Yılbaşı Pastası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Kek için:
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı (2 parmak eksik) şeker
- 1 su bardağı (2 parmak eksik) un
- 2 yemek kaşığı mısır nişastası
- 2 yemek kaşığı kakao
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 5 yemek kaşığı su
- 1/2 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
İç kreması için:
- 2 su bardağı süt
- 2,5 yemek kaşığı şeker
- 2 tepeleme yemek kaşığı un
- 1 tepeleme yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilin
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Dış kreması için:
- 100 mililitre süt kreması
- 100 gram bitter çikolata
Yılbaşı Pastası tarifi nasıl yapılır?
- Kek için: Yumurtanın sarısını ve beyazını ayırın. Beyazına tuzu ve şekerin yarısını ekleyin kar gibi olana kadar çırpın.
- Kalan şekeri yumurtanın sarısına ekleyip 3 dakika çırpın. Köpüren yumurta sarılarına unu, nişastayı, vanilyayı, kabartma tozunu, suyu ve sıvı yağı ekleyip tekrar çırpın.
- En son kar haline getirdiğiniz yumurta beyazlarını karışıma söndürmeden ekleyin ve alttan üstte karıştırıp güzelce yedirin.
- Fırın tepsinize yağlı kağıt serin ve karışımı eşit bir şekilde yayın. 170 derecelik fanlı fırında 10-12 dakika kontrollü pişirin. Fırından çıkınca üstüne bir yağlı kağıt serip ters çevirin rulo yapıp soğumaya bırakın.
- İç krema için: Sütü, unu, nişastayı ve şekeri iyice karıştırın, ocağa alın. Kıvam alana kadar karıştırarak pişirin.
- Vanilya ve tereyağını ekleyin karıştırın. Mikser ile 7-8 dakika çırpın. Yüzeyine temas edecek şekilde streç çekip dolaba koyun.
- Çikolatayı benmari olarak eritin. Kremayı kar gibi olana kadar çırpın. Çikolatayı ilave edip tekrar çırpın. Yüzeyine temas edecek şekilde streç çekip buzdolabına koyun.
- Birleştirme için: İç kremayı bir tur mikserle çırpın. Kekin içine yayın. Muzu koyun. Rulo şeklinde sarın. Dış kremayı 2-3 dakika açılana kadar mikserle çırpın. Üzerine yayın. Çatalla şekiller verin ve süsleyin.
Yılbaşı Pastası tarifinin püf noktası nedir?
Kullandığım bardak ölçüsü 200 ml.