Yılbaşı Kurabiyesi Tarifi
Yılbaşı Kurabiyesi tarifi: Yılbaşı Kurabiyesi için gerekli malzemeler nelerdir? Yılbaşı Kurabiyesi nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
12 adet
Yılbaşı Kurabiyesi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı yumuşak (yarı erimiş) tereyağı
- 1 çay bardağı fındık yağı
- 1/2 çay bardağı esmer şeker
- 1 paket vanilya
- 1/2 paket kabartma tozu
- 2 tatlı kaşığı tarçın
- 1 tatlı kaşığı toz zencefil
- 4 - 4,5 kahve fincanı tam buğday unu
- 2 paket bitter çikolata (en az yüzde 70 kakao içeren) (140 gram)
Yılbaşı Kurabiyesi tarifi nasıl yapılır?
- Yumurta, şeker, tereyağı ve fındık yağını iyice çırpın. Vanilya, kabartma tozu, zencefil ve tarçını da ekleyip çırpmaya devam edin.
- Yavaş yavaş unu eklemeye başlayın. 4-4,5 kahve fincanı yeterli olacaktır. En son bitter çikolataları doğrayıp, karışıma ekleyin. Işıl ışıl, yağlı bir hamur elde edeceksiniz.
- Hamurdan birer kaşık alarak yuvarlayın ve bir disk formu verin. Kurabiyeleri yağlı kağıt serili tepsiye yerleştirin.
- 180 derecelik fırında 25-30 dakika, kurabiyeler kıtırlaşana kadar pişirin. Piştikten sonra soğumalarını bekleyin ve afiyetle tüketin. Ellerinize sağlık!
Yılbaşı Kurabiyesi tarifinin püf noktası nedir?
Kurabiyelere kalıpla şekil vermek isterseniz, bunu mutlaka yağlı kağıtta, pişireceğiniz tepsi üzerinde yapmaya çalışın. Oldukça yumuşak bir hamur olduğundan, tezgahtan tepsiye taşımakta zorlanabilirsiniz.