Yılbaşı Kurabiyesi Tarifi
Yılbaşı Kurabiyesi tarifi: Yılbaşı Kurabiyesi için gerekli malzemeler nelerdir? Yılbaşı Kurabiyesi nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
12 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
35 adet orta boy
Yılbaşı Kurabiyesi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 460 gram un (3,5 su bardağı)
- 150 gram esmer şeker (1 su bardağı)
- 220 gram yumuşamış tereyağı
- 1 adet büyük boy yumurta
- 1 yemek kaşığı zencefil
- 1 yemek kaşığı tarçın
- 5 top karanfil (toz haline getirilmiş)
- 1/2 çay kaşığı muskat cevizi rendesi
- 5 yemek kaşığı üzüm pekmezi
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı vanilya esansı
- 1 adet rendelenmiş portakal kabuğu (ince rendelenmiş)
Yılbaşı Kurabiyesi tarifi nasıl yapılır?
- Fırınınızı önceden 170 C ısıtın. Unu ve kabartma tozunu bir kaba eleyin. Tüm kuru malzemeleri aynı kaba alıp karıştırın.
- Yumuşamış tereyağı ve şekeri 5 dakika eriyene kadar çırpın.
- Portakal kabuğu rendesini ve vanilya ekstradan ekleyip çırpmaya devam edin. Set üstü mikserde yapıyorsanız ara ara durdurup spatulayla altta kalan malzemelerin karışması için karıştırın.
- Yumurtayı ve pekmezi ekleyin.
- Tüm kuru malzemeyi yavaş yavaş tereyağlı karışıma ekleyin ve hamur haline gelene dek yoğurun/çırpın.
- Hamuru 30 dakika streç filme sararak buzdolabında dinlendirin.
- Tezgaha hamuru açmak için streç filmi serin ve üzerine hamuru koyun. Hamurun üzerine tekrar büyükçe streç filmi serin. Böylelikle merdaneye yapışmaz ve rahat alırsınız.
- Merdaneyle hamuru 2 ml kalınlığında açın ve hamur kalıplarinizla şekil verin. Dağılan bir hamur olduğu için streç filmi yukarı kaldırarak kurabiyeleri alıp fırın tepsisine yerleştirin.
- 170 C de 12 dakika pişirin.
Yılbaşı Kurabiyesi tarifinin püf noktası nedir?
Fırından çıktıktan sonra yumuşak olacaklar. Soğuduktan sonra sertleşir. 12 -13 dakikayı geçirmeyin.