Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Yılbaşı Keki Tarifi

Yılbaşı Keki

Yılbaşı Keki Tarifi

Yılbaşı Keki tarifi: Yılbaşı Keki için gerekli malzemeler nelerdir? Yılbaşı Keki nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Yılbaşı Keki yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 3,5 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 4 adet yumurta
  • 1 çay bardağı pekmez
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 4 yemek kaşığı kuru üzüm
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 100 gram oda sıcaklığında tereyağı
  • 50 gram kuru kayısı
  • 50 gram kuru erik
  • 1 çay kaşığı toz zencefil
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1/2 çay kaşığı muskat cevizi rendesi
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Üzerindeki sos için:

  • 8 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 4 yemek kaşığı süt (ya da ılık su)
  • 1 paket vanilya özütü (opsiyonel)

Yılbaşı Keki tarifi nasıl yapılır?

  • Orta boy bir kabın içine tereyağı ve toz şekeri alın, güzelce çırpın.
  • Ardından yumurtaları tek tek içerisine kırarak her yumurtanın ardından güzelce çırparak karışıma yedirin.
  • Ardından sıvı yağ, sütü de ekleyerek güzelce çırpın.
  • Bu karışıma kabartma tozu ve vanilyayı ilave edin. Ardından azar azar unu ilave ederek güzelce karıştırın. Bu aşamada unu kontrollü ilave edin, az ya da fazla gelmesini engelleyin.
  • Ardından tüm baharatları ve kakaoyu da ekleyerek güzelce karıştırın.
  • Son olarak kuru üzümü ve küp küp doğranmış diğer meyveleri de ekleyerek spatula yardımıyla karıştırın.
  • Yuvarlak, yağlanmış bir kelepçeli ya da normal kabın içerisine harcınızı aktarın ve önceden 180 derecede ısıtılmış fırında ortalama 30-35 dakika kadar içi güzelce pişene kadar pişirin.
  • Pudra şekerini bir kabın içerisine alın. Azar azar süt ya da suyu ilave ederek çırpın. İsteğe bağlı vanilya özütü de ilave edebilirsiniz. Bu şekilde 5 dakika kadar çırpın. Keki çıkarıp oda sıcaklığına getirin ve ardından üzerine sosu gezdirin. Dilimleyerek servis edin.

Yılbaşı Keki tarifinin püf noktası nedir?

Üzerine gezdireceğiniz sosu hazırlarken pudra şekeri, süt ve suyu iyice kar beyaz olana kadar çırpmayı ihmal etmeyin. Koyu kıvamlı bir glaze sos elde etmek için ise glikoz, yoğunlaştırılmış süt ve pudra şekerinden destek alabilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025