Yeşilim Tatlısı Tarifi
Yeşilim Tatlısı tarifi: Yeşilim Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Yeşilim Tatlısı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
2 tepsi
Yeşilim Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru İçin:
- 15 yaprak ıspanak
- 1/2 su bardağı sıvı yağ
- 2 adet yumurta
- 1/2 su bardağı toz şeker
- 200 gram tereyağı (oda ısısında bekletilmiş)
- 1/2 su bardağı irmik
- 1 paket vanilin
- 4 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 1 çay bardağı dövülmüş ceviz içi
Şerbeti İçin:
- 3 su bardağı su
- 2 su bardağı toz şeker
- 4 damla limonun suyu
Yeşilim Tatlısı tarifi nasıl yapılır?
- Şerbeti hazırlamak için, bir tencerede şeker ve suyu, şeker eriyene dek karıştırın. Orta ateşte kaynatın. Kaynamaya başlayınca limon suyunu ilave edip 10 dakika daha kaynatın. Ocağın altını kısıp 5 dakika daha kaynatın ve ocaktan alıp soğumaya bırakın.
- Ispanak yapraklarını sıvı yağ ile birlikte blenderdan geçirin.
- Üzerine yumurtaları da ilave edip tekrar blenderdan geçirin.
- Geniş bir karıştırma kasesinin içerisine oda sıcaklığındaki tereyağı, ıspanaklı karışım, irmik, vanilin, un ve kabartma tozunu ekleyip yoğurmaya başlayın.
- Son olarak dövülmüş ceviz içini ekleyip tekrar yoğurun ve ele yapışmayan bir hamur elde edin.
- Hazırladığınız hamurdan mandalina büyüklüğünde bir parça koparın.
- Hamuru tezgahta rulo haline getirin ve 3 parmak genişliğinde rulolar elde edin.
- Elde ettiğiniz ruloları fırın tepsisine aralıklarla dizin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 15 dakika pişirin.
- Fırından çıkardığınız yeşilim tatlısının ilk sıcaklığı geçtikten sonra soğumuş olan şerbeti üzerlerine gezdirin.
- Şerbeti çeken tatlıyı servis ederken üzerine dövülnüş ceviz içi serpiştirip sevdiklerinizle afiyetle tüketin.