Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Yeşil Soğanlı Çin Gözlemesi Tarifi

Yeşil Soğanlı Çin Gözlemesi

Yeşil Soğanlı Çin Gözlemesi Tarifi

Yeşil Soğanlı Çin Gözlemesi tarifi: Yeşil Soğanlı Çin Gözlemesi için gerekli malzemeler nelerdir? Yeşil Soğanlı Çin Gözlemesi nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Yeşil Soğanlı Çin Gözlemesi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Hamuru için:

  • 250 gram un (200 ml. su bardağı ile 2,5 su bardağı)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 180 ml. kaynar su (1 su bardağından iki parmak eksik)
  • 3 yemek kaşığı soğuk su (ihtiyaca göre kullanılacak)

İç malzemesi için:

  • 4 adet taze soğan
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı

Hamur açmak için:

  • 2 yemek kaşığı un

Kızartmak için:

  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı

Yeşil Soğanlı Çin Gözlemesi tarifi nasıl yapılır?

  • Hamuru yoğuracağınız kaba un ve tuzu koyup elinizle karıştırın. Sıcak suyu ekleyip tahta bir kaşıkla hamura yedirin.
  • Hamur bütünleşene kadar kaşıkla soğuk su ekleyin. Bütünleştiği zaman soğuk su eklemeyi bırakın. Hamuru elinizle birkaç dakika yoğurun. Üzerine nemli bir bez örtüp yarım saat dinlendirin.
  • Tezgahın üzerine biraz un serpip hamuru bıçakla dört parçaya kesin. Her bir parçanın altını ve üstünü unlayarak ince bir daire şeklinde açın.
  • Açtığınız her bir dairenin üzerine yarım yemek kaşığı zeytinyağını fırçayla sürün. Üzerine bir yemek kaşığı dolusu ince kıyılmış taze soğan yaprağı serpiştirin.
  • Hamuru alt kenardan başlayarak sarın ve bir rulo haline getirin. Ruloyu içe doğru kıvırarak kendi etrafında bir daire şekli verin. Her bir parça için bu işlemi tekrarlayın. Hamurları 10 dakika daha dinlendirin.
  • Unlanmış tezgahta her bir parçayı merdaneyle bir santimetre kalınlığında bir daire şeklinde açın.
  • Bir tavada zeytinyağını kızdırın. Gözlemeler altın sarısı renk alana kadar her bir tarafını birkaç dakika kızartın. Tavadan aldığınız gözlemeleri kağıt havlu üzerine koyarak fazla yağını çektirin. Dört eşit parçaya böldüğünüz gözlemeleri ılık olarak servis yapın.

Yeşil Soğanlı Çin Gözlemesi tarifinin püf noktası nedir?

Taze soğanların yeşil kısımlarını ince ince doğradıktan sonra kullanın.Soğuk suyu ihtiyaca göre kullanın.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025