Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Yeşil Muhlama Tarifi

Yeşil Muhlama

Yeşil Muhlama Tarifi

Yeşil Muhlama tarifi: Yeşil Muhlama için gerekli malzemeler nelerdir? Yeşil Muhlama nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Yeşil Muhlama yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 15 adet ıspanak yaprağı
  • 10 adet kuzu kulağı
  • 5 yaprak roka
  • 1/2 demet dereotu
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2,5 yemek kaşığı mısır unu
  • 1 kase kolot peyniri
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay kaşığı tuz

Yeşil Muhlama tarifi nasıl yapılır?

  • Yaprakları kalın damarlarını kesip, yıkadıktan sonra 1 bardak sütle blenderden geçirin. (İnce damarlar alınmadığı için üstte pütürlü bir tabaka oluşacak.)
  • Tavaya 2 yemek kaşığı tereyağı koyup eritin.  Aynı anda hazırladığınız yeşil süt ve suyu ayrı ayrı kaplarda ısıtın.
  • Tereyağı kızınca üzerine mısır ununu ekleyip kısık, orta ateşte rengi hafif dönene kadar karıştırın.
  • Yeşil sütü içindeki taneciklerle birlikte yavaş yavaş aralıklarla karıştırarak ekleyin. Kıvamı koyulaştıkça ısıtılmış sudan eklemeye başlayın. Arzu ederseniz biraz tuz ekleyin.
  • Tam kıvamını alınca içine peynirleri ekleyip, eritin. Afiyet olsun

Yeşil Muhlama tarifinin püf noktası nedir?

Klasik muhlamaya oranla kıvamının esnekliği daha az oluyor. Yaprakların ince damarları da çıkarılırsa sünme oranının daha iyi olacağını düşünüyorum. Su oranı kıvamına göre ayarlanabilir. İstenilen başka yeşillikler konulabilir.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025