Yeşil Mercimekli Pazı Sarması Tarifi
Yeşil Mercimekli Pazı Sarması tarifi: Yeşil Mercimekli Pazı Sarması için gerekli malzemeler nelerdir? Yeşil Mercimekli Pazı Sarması nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 porsiyon
Yeşil Mercimekli Pazı Sarması yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 demet pazı yaprağı
- 1,5 su bardağı yeşil mercimek
- 2 adet orta boy kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- Yarım demet maydanoz (nane, dereotu da ekleyebilirsiniz)
- 1 adet büyük boy domates
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 çay bardağı ceviz içi (arzuya göre)
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
Yeşil Mercimekli Pazı Sarması tarifi nasıl yapılır?
- Mercimekleri bir gece önceden suya koyun. Ertesi gün hafif diri kalacak şekilde haşlayın ve süzün.
- Pazıları yapraklarını kaynar suya koyup batırıp çıkartın ve hemen soğuk su dolu bir kaba koyun ve ardından süzün.
- Yeşillikleri yıkayın ve ince ince doğrayın.
- Soğanı ufak ufak doğrayın ve zeytinyağı ile tavaya alıp rengi değişene kadar kavurun, mercimeği, salçayı ve sarımsağı ilave edin.
- Biraz daha kavurun en son domates, tuz, baharatları ilave edin. Domates suyunu çekince yeşillikleri ve iri dövülmüş cevizleri ilave edin ve ocaktan alın.
- Pazı yapraklarını iç malzemesini ekleyip muska şeklinde sarın.
- Uygun büyüklükteki tencereye dizin. Salçalı, limonlu 2 bardak su ile kısık ateşte üstüne bir ağırlık koyarak pişirin. Yaklaşık 20-25 dakika pişirin.
Yeşil Mercimekli Pazı Sarması tarifinin püf noktası nedir?
Pazıları yapraklarını kaynar suya koyup batırıp çıkarttıktan hemen sonra buz dolu bir kaba da koyabilir ve daha diri kalmasını sağlayabilirsiniz.