Yeşil Mercimekli Patates Dizme Tarifi
Yeşil Mercimekli Patates Dizme tarifi: Yeşil Mercimekli Patates Dizme için gerekli malzemeler nelerdir? Yeşil Mercimekli Patates Dizme nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Yeşil Mercimekli Patates Dizme yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 adet kuru soğan (yemeklik doğranmış)
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 3 su bardağı yeşil mercimek (önceden haşlanmış)
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1/2 su bardağı su
- 1 tutam kıyılmış maydanoz
- 9 adet haşlanmış patates
- 1 su bardağı su (fırına vermeden önce kullanılacak)
Yeşil Mercimekli Patates Dizme tarifi nasıl yapılır?
- Yeşil mercimekleri önceden suda bekletin ve ardından haşlayın.
- Bütün Patatesleri soyun ve haşlayıp, 1 parmak kalınlığında dilimleyin.
- Geniş bir tavada tereyağı ve sıvı yağı kızdırın.
- Kızmış olan yağın üzerine yemeklik doğranmış soğanları ekleyin ve pembeleşene kadar kavurun.
- Ardından domates salçasını da ekleyip kokusu çıkana dek kavurun.
- Önceden haşlanmış ve süzülmüş olan mercimekleri de tavanın içerisine aktarın. Tuzunu, karabiberini ve yarım su bardağı suyunu ekleyip tavada 5-6 dakika pişirin.
- Bir tutam maydanoz ile tatlandırıp yeşil mercimek harcını ocaktan alın.
- Geniş bir fırın kasesine dilimlemiş olduğunuz haşlanmış patateslerden bir sıra dizin. Ardından yeşil mercimekli harcın bir kısmını üzerine serpiştirin ve tekrar üzerine patates dilimlerini dizin.
- Patatesler ve yeşil mercimek harcı bitene kadar bu işlemi uygulayın. Son olarak 1 su bardağı suyu tüm malzemenin üzerine gezdirin ve üzerine pişirme kağıdı kapatıp 190 derece ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin.
- Servis ederken üzerine kıyılmış taze maydanoz ekleyip sevdiklerinizle afiyetle tüketin.
Yeşil Mercimekli Patates Dizme tarifi için servis önerisi
Yoğurtla birlikte servis edebilirsiniz.