Yeşil Elmalı Zeytinyağlı Yer Elması Tarifi
Yeşil Elmalı Zeytinyağlı Yer Elması tarifi: Yeşil Elmalı Zeytinyağlı Yer Elması için gerekli malzemeler nelerdir? Yeşil Elmalı Zeytinyağlı Yer Elması nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
45 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Yeşil Elmalı Zeytinyağlı Yer Elması yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 adet orta boy soğan
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 kilogram yer elması
- 1 adet orta boy havuç
- 1 adet yeşil elma
- 1 adet portakal
- 1 adet mandalina
- 1/2 adet limon
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 dal kereviz sapı
- 1,5 yemek kaşığı zeytin (üzerine gezdirmek için)
Yeşil Elmalı Zeytinyağlı Yer Elması tarifi nasıl yapılır?
- Tencereye zeytinyağı ve ay şeklinde doğranan soğanları ekleyin ve hafif soteleyin.
- Orta irilikte doğradığınız yer elmalarını ve verev doğradığınız havucu da ekleyin ve 1 çay bardağı sıcak suyu da ekleyin. Ağzını kapatın, kısık ateşte pişmeye bırakın.
- Hafif yumuşayınca portakal, mandalina ve limon suyuna tuzu karıştırın ve üzerine gezdirin, ağzını kapayın pişirmeye devam edin.
- Elmaların kabuklarını soyun, tekerlek şeklinde doğrayın ve üzerine dizin. Suyu iyice çekmişse yine çok az sıcak su eklemesi yapın.
- Elmalar yumuşayınca kıyılmış kereviz saplarını serpiştirin 2-3 dakika pişirin. Altını kapayın, dinlenmeye bırakın.
- Servis tabağına alınca zeytinyağı gezdirmeyi unutmayın. Afiyet olsun.
Yeşil Elmalı Zeytinyağlı Yer Elması tarifinin püf noktası nedir?
Zeytinyağlılar bir gece güzellik uykusuna yatınca inanılmaz lezzetli oluyorlar.