Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Yeşil Elmalı Zeytinyağlı Yer Elması Tarifi

Yeşil Elmalı Zeytinyağlı Yer Elması

Yeşil Elmalı Zeytinyağlı Yer Elması Tarifi

Yeşil Elmalı Zeytinyağlı Yer Elması tarifi: Yeşil Elmalı Zeytinyağlı Yer Elması için gerekli malzemeler nelerdir? Yeşil Elmalı Zeytinyağlı Yer Elması nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Yeşil Elmalı Zeytinyağlı Yer Elması yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 2 adet orta boy soğan
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 kilogram yer elması
  • 1 adet orta boy havuç
  • 1 adet yeşil elma
  • 1 adet portakal
  • 1 adet mandalina
  • 1/2 adet limon
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 dal kereviz sapı
  • 1,5 yemek kaşığı zeytin (üzerine gezdirmek için)

Yeşil Elmalı Zeytinyağlı Yer Elması tarifi nasıl yapılır?

  • Tencereye zeytinyağı ve ay şeklinde doğranan soğanları ekleyin ve hafif soteleyin.
  • Orta irilikte doğradığınız yer elmalarını ve verev doğradığınız havucu da ekleyin ve 1 çay bardağı sıcak suyu da ekleyin. Ağzını kapatın, kısık ateşte pişmeye bırakın.
  • Hafif yumuşayınca portakal, mandalina ve limon suyuna tuzu karıştırın ve üzerine gezdirin, ağzını kapayın pişirmeye devam edin.
  • Elmaların kabuklarını soyun, tekerlek şeklinde doğrayın ve üzerine dizin. Suyu iyice çekmişse yine çok az sıcak su eklemesi yapın.
  • Elmalar yumuşayınca kıyılmış kereviz saplarını serpiştirin 2-3 dakika pişirin. Altını kapayın, dinlenmeye bırakın.
  • Servis tabağına alınca zeytinyağı gezdirmeyi unutmayın. Afiyet olsun.

Yeşil Elmalı Zeytinyağlı Yer Elması tarifinin püf noktası nedir?

Zeytinyağlılar bir gece güzellik uykusuna yatınca inanılmaz lezzetli oluyorlar.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025