Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Yeşil Çaylı, Yaseminli Mus Tarifi

Yeşil Çaylı, Yaseminli Mus

Yeşil Çaylı, Yaseminli Mus Tarifi

Yeşil Çaylı, Yaseminli Mus tarifi: Yeşil Çaylı, Yaseminli Mus için gerekli malzemeler nelerdir? Yeşil Çaylı, Yaseminli Mus nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Yeşil Çaylı, Yaseminli Mus yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 90 ml. krema
  • 4 gram yeşil çay yaprağı
  • 3 parça yasemin çiçeği yaprağı
  • 30 gram toz şeker
  • 3 gram yaprak jelatin
  • 90 ml. çırpılmış krema

Yeşil Çaylı, Yaseminli Mus tarifi nasıl yapılır?

  • Krema, yeşil çay ve yasemin yapraklarını bir sos tenceresinde ısıtın, ocaktan alır almaz toz şeker ekleyip karıştırın.
  • Bu sırada jelatini bir kap su içinde yumuşatın ve hala sıcak olan krema karışımında eritin ve homojen olana kadar karıştırın.
  • Eğer hala sıcaksa soğuyana kadar bekleyin ve çırpılmış kremayla karıştırın.
  • Dilerseniz servis kaselerine alın ya da bir sıkma poşetine koyup dolaba kaldırın.
  • En az 3 saat dolapta beklettikten sonra eğer sıkma poşetindeyse tatlıyı, kaselere alıp servis edebilirsiniz.

Yeşil Çaylı, Yaseminli Mus tarifinin püf noktası nedir?

Jelatini buz dolu bir su kabında çözdürürseniz, daha yavaş yumuşayacaktır.Krema ve çayı kaynattıktan sonra bir gece buzdolabında bekletirseniz demlenmesine izin verirsiniz, ancak bu durumda çay oranını yarı yarıya düşürmelisiniz.Çırpılmış kremayı, olana kadar çırpmak yerine biraz daha az çırparsanız, karışıma yedirirken çırptığınızda kıvamı bozulmaz.

Yeşil Çaylı, Yaseminli Mus tarifi için servis önerisi

Altına kurabiye kırıkları dökebilirsiniz.Üzerini pudra şekeri ya da kakaoyla süsleyebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025