Yer Fıstıklı Pasta Tarifi
Yer Fıstıklı Pasta tarifi: Yer Fıstıklı Pasta için gerekli malzemeler nelerdir? Yer Fıstıklı Pasta nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
55 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 dilim
Yer Fıstıklı Pasta yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Keki için:
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı kakao
- 2 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
Üzeri için:
- 1 paket çikolata sosu
- 2,5 su bardağı süt
- 1 kase yer fıstığı
Yer Fıstıklı Pasta tarifi nasıl yapılır?
- Öncelikle 2 yumurta ve 1 su bardağı toz şekeri bir kaba alıp tamamen karışana karıştırın. Ardından 1 su bardağı sütü ekleyip tekrar çırpın. 1 çay bardağı sıvı yağ ekleyip tekrardan karıştırın.
- Bir eleğe bir bardak unu, 2 yemek kaşığı kakaoyu, kabartma tozu ve vanilini ekleyip karışıma eleyip, yavaşça çırpın. Ardından diğer unu da ekleyip tahin kıvamı alana kadar un ekleyip karıştın.
- Turta tepsisini margarinleyip hazırladığımız harcı içerisine boşaltın.
- Ardından önceden ısıtılmış 180° fırında 15 dakika pişirin.
- Fırından çıkardıktan sonra 2-3 dakika dinlendirip ters çeviriyoruz ve tepsiden çıkarın.
- O sırada 2, 5 su bardağı süt ile çikolatalı sosu hazırlayın ve karıştırarak soğutun.
- Çıkardığımız kekin üzerine ince bir tabaka sosumuzdan yayın ve üzerini yer fıstıklarıyla kaplayın. Geri kalan sosu üzerine dikkatli bir şekilde sürerek pastamızı yapmış bulunuyoruz.