Yer Fıstıklı Krokan Tarifi
Yer Fıstıklı Krokan tarifi: Yer Fıstıklı Krokan için gerekli malzemeler nelerdir? Yer Fıstıklı Krokan nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Yer Fıstıklı Krokan yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 su bardağı yer fıstığı
- 2 su bardağı toz şeker
- 4 damla limon suyu
Yer Fıstıklı Krokan tarifi nasıl yapılır?
- Yer fıstıklarını teflon bir tavaya alın. Toz şekeri de ekleyin.
- Kısık ateşte, toz şeker eriyip kahverengi bir hal alana kadar yer fıstıkları ile beraber sürekli karıştırarak pişirin.
- Eriyen şekere limon suyunu katın ve 1 dakika daha pişirmeye devam edin.
- Krokan karışımını yağlı kağıt üzerine düz bir şekilde dökün. Kalınlığını arzu ettiğiniz şekilde ayarlayın.
- Parmak izinizi üzerlerinde bırakmamak için krokanı oda ısısında 10 dakika kadar bekletin.
- Kıvam alan krokanı bütün olarak kaldırın. Arzu ettiğiniz büyüklükte parçalara ayırın ve kapağı kapalı, hava almayan bir kavanozda arzu ettiğiniz kadar uzun süre saklayın. Tatlı tariflerinizde de kullanın. Sevdiklerinizle paylaşmayı unutmayın.
Yer Fıstıklı Krokan tarifinin püf noktası nedir?
Karışımı tahta bir kaşıkla sürekli aynı yöne doğru karıştırın. Şekerin yanmaması için başından ayrılmayın.