Yer Fıstıklı Asya Sos Tarifi
Yer Fıstıklı Asya Sos tarifi: Yer Fıstıklı Asya Sos için gerekli malzemeler nelerdir? Yer Fıstıklı Asya Sos nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
10 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
5 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Yer Fıstıklı Asya Sos yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 tatlı kaşığı taze zencefil
- 2 diş sarımsak
- 1/2 su bardağı yer fıstığı (tuzsuz, kavrulmamış)
- 1 çay kaşığı toz şeker
- 2 yemek kaşığı pirinç sirkesi
- 1 yemek kaşığı ketçap
- 4 yemek kaşığı soya sos
- 1 tatlı kaşığı susam yağı
- 2 adet taze soğan
- 1/2 çay bardağı su
- 1 çay kaşığı mısır nişastası
Yer Fıstıklı Asya Sos tarifi nasıl yapılır?
- Zencefili ezerek, rendeleyerek ya da bıçakla püre haline getirin. Sarımsakları ezin, fıstıkların kabuklarını soyup bıçakla iri olarak kıyın. Taze soğanları iki santimetre uzunluğunda parçalar halinde kesin.
- Derin, sıcak bir tavaya sıvı yağı, zencefili, sarımsağı ve fıstıkları koyup fıstıklar hafif renk alana kadar kavurun.
- Tavanın içerisine şekeri de ekleyin ve 1 dakika kadar kavurmaya devam edin.
- Son olarak sırasıyla pirinç sirkesi, ketçap, soya sosu, susam yağı ve taze soğanları tavaya koyup 1-2 dakika daha kavurun, tavaya suyu da koyup bir taşım kaynatın, ocağın altını kısın.
- Nişastayı ayrı bir kapta çok az miktarda soğuk su ile inceltin ve kaynayan sosa döküp karıştırın. Sos koyulaşınca ocaktan alın ve sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun.