Yer Elması Kızartması Tarifi
Yer Elması Kızartması tarifi: Yer Elması Kızartması için gerekli malzemeler nelerdir? Yer Elması Kızartması nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Yer Elması Kızartması yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 500 gram yer elması
- 1 dal biberiye
- 1 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber
- 1/2 çay kaşığı tuz
- 1/4 çay kaşığı toz zerdeçal
Kızartmak için:
- 1,5 su bardağı ayçiçek yağı
Yer Elması Kızartması tarifi nasıl yapılır?
- Bol suda yıkadığınız yer elmalarının kabuklarını ovarak temizleyin. Kararmaması için; taze sıkılmış limon suyu eklediğiniz su dolu kaba alın.
- İnce ince dilimleyip tüm yer elmaları aynı işlemden geçene kadar limonlu suda bekletmeye devam edin.
- Sarımsağı iki eşit parçaya bölün. Ayıklanmış biberiye parçalarını ince ince kesin. Tuz, taze çekilmiş tane karabiber ve toz zerdeçalla karıştırın. Ayçiçek yağını derin bir tavada kızdırın.
- Bol suda duruladıktan sonra fazla suyunu kağıt havlu yardımıyla aldığınız doğranmış yer elmalarını parti parti kızgın yağa bırakın.
- Aralarda karıştırıp hafif bir renk alana kadar 2-3 dakika kızartın. Fazla yağını bırakması için kağıt havlu serili bir servis tabağına çıkartın. Kısa bir süre dinlenen kızarmış yer elmalarını hazırladığınız baharat karışımıyla harmanlayıp bekletmeden servis edin.
Yer Elması Kızartması tarifinin püf noktası nedir?
Yer elmalarının kabuklarını bıçakla soymayın. Su altında elinizle ovarak temizleyin.Dilimlenmiş yer elmalarını arzu ettiğiniz baharatlarla harmanlayabilirsiniz.