Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Yer Elması Çorbası Tarifi

Yer Elması Çorbası

Yer Elması Çorbası Tarifi

Yer Elması Çorbası tarifi: Yer Elması Çorbası için gerekli malzemeler nelerdir? Yer Elması Çorbası nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Yer Elması Çorbası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 800 gram yer elması
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1,5 yemek kaşığı un
  • 1 tatlı kaşığı toz zerdeçal
  • 1 su bardağı süt
  • 6 su bardağı su
  • 1/4 çay kaşığı karabiber
  • 1/2 çay kaşığı tuz

Yer Elması Çorbası tarifi nasıl yapılır?

  • Kabuklarını ince bir şekilde soyduğunuz yer elmalarını küçük küpler halinde doğrayın.
  • Zeytinyağını küçük bir tencerede kızdırın. Unu kokusu çıkıp, hafif bir renk alana kadar 2-3 dakika kavurun. Toz zerdeçalı katın ve karıştırın.
  • Doğranmış yer elmalarını tencereye aktarın ve aralarda karıştırarak birkaç dakika soteleyin.
  • Süt ve suyu ekleyip, orta ateşte yer elmaları yumuşayana kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin.
  • Kıvam alan ve pişen çorbaya tuz ve karabiber katıp, pürüzsüz bir kıvam alması için blenderdan geçirin.
  • Servis tabaklarına aldığınız dumanı üzerinde sıcak çorbayı bekletmeden sevdiklerinizle paylaşın.

Yer Elması Çorbası tarifinin püf noktası nedir?

Kök bir bitki olduğu için yer elması kabuklarını ince bir şekilde soyduktan sonra bol suda yıkamayı unutmayın.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025