Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Yer Elması Çorbası Tarifi

Yer Elması Çorbası

Yer Elması Çorbası Tarifi

Yer Elması Çorbası tarifi: Yer Elması Çorbası için gerekli malzemeler nelerdir? Yer Elması Çorbası nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Yer Elması Çorbası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 500 gram yer elması
  • 1 adet soğan
  • 1 adet havuç
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 200 mililitre krema (veya 150 mililitre)
  • 1 litre su
  • 1 avuç dereotu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı karabiber

Yer Elması Çorbası tarifi nasıl yapılır?

  • Yağı tenceremize alalım. Robottan geçirdiğimiz veya doğradığımız soğanlar yumuşayana kadar kavuralım.
  • Kabuklarını soyduğumuz ve robottan geçirdiğimiz/rendelediğimiz yer elmasını ve havucu da ekleyelim.
  • Tencerenin kapağını kapatıp 10 dakika pişmeye bırakalım.
  • Tencereye 1lt suyu ekleyelim. Sebzeler yumuşayana kadar kendi halinde pişirmeye bırakalım.
  • Sebzeler pişince sütü/kremayı ve baharatları ekleyelim. Bir taşım daha pişirelim. Ocaktan alalım. Blenderdan geçirelim.
  • İnce ince doğradığımız dereotunu ekleyip son defa daha karıştıralım. Çorbamız servise hazır. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025