Yer Elması Çorbası Tarifi
Yer Elması Çorbası tarifi: Yer Elması Çorbası için gerekli malzemeler nelerdir? Yer Elması Çorbası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
5 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Yer Elması Çorbası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 500 gram yer elması
- 1 adet soğan
- 1 adet havuç
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 200 mililitre krema (veya 150 mililitre)
- 1 litre su
- 1 avuç dereotu
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı karabiber
Yer Elması Çorbası tarifi nasıl yapılır?
- Yağı tenceremize alalım. Robottan geçirdiğimiz veya doğradığımız soğanlar yumuşayana kadar kavuralım.
- Kabuklarını soyduğumuz ve robottan geçirdiğimiz/rendelediğimiz yer elmasını ve havucu da ekleyelim.
- Tencerenin kapağını kapatıp 10 dakika pişmeye bırakalım.
- Tencereye 1lt suyu ekleyelim. Sebzeler yumuşayana kadar kendi halinde pişirmeye bırakalım.
- Sebzeler pişince sütü/kremayı ve baharatları ekleyelim. Bir taşım daha pişirelim. Ocaktan alalım. Blenderdan geçirelim.
- İnce ince doğradığımız dereotunu ekleyip son defa daha karıştıralım. Çorbamız servise hazır. Afiyet olsun.