Yer Elmalı Yoğurt Çorbası (+8 Ay) Tarifi
Yer Elmalı Yoğurt Çorbası (+8 Ay) tarifi: Yer Elmalı Yoğurt Çorbası (+8 Ay) için gerekli malzemeler nelerdir? Yer Elmalı Yoğurt Çorbası (+8 Ay) nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 kişilik
Yer Elmalı Yoğurt Çorbası (+8 Ay) yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 adet orta boy yer elması
- 1/4 adet orta boy havuç
- 1 yemek kaşığı esmer bulgur
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 2 tatlı kaşığı tam buğday unu
- 1 adet yumurta sarısı
Servisi için:
- 1 tatlı kaşığı buğday ruşeymi
- 1 adet taze soğan
Yer Elmalı Yoğurt Çorbası (+8 Ay) tarifi nasıl yapılır?
- Bol suda yıkadıktan sonra kabuklarını soyduğunuz yer elması ve havucu rendenin ince kısmıyla rendeleyin.
- Rendelenmiş sebzeler ve esmer bulguru, mini tencereye aldıktan sonra üzerini üç parmak kadar geçecek suyla birlikte kısık ateşte pişmeye bırakın.
- Küçük bir kapta yoğurt, un ve yumurta sarısını bir çırpıcı yardımıyla karıştırın.
- Sebzeler pişmek üzereyken çorba suyundan bir kepçe alıp yoğurtlu karışımla birlikte hızlıca karıştırın.
- Kıvamını açtığınız yoğurtlu terbiye karışımını, azar azar dökerek tencerede pişmekte olan çorba karışımına ekleyin.
- Terbiyesini eklediğiniz çorbayı, kısık ateşte pişmeye bırakın. Kaynamaya başladığında tereyağı katıp 2-3 dakika pişirdiğiniz çorbayı ocaktan alın.
- Minik gurmeye servisi esnasında buğday ruşeymi ve incecik kıyılmış taze soğan ilave ettikten sonra ılık olarak servis edin.
Yer Elmalı Yoğurt Çorbası (+8 Ay) tarifinin püf noktası nedir?
Tereyağını son olarak ilave etmeye, terbiye karışımını yumurtanın kesilmemesi için azar azar çorba karışımına eklemeye özen gösterin.
Yer Elmalı Yoğurt Çorbası (+8 Ay) tarifi için servis önerisi
Taneli ve pürüzlü yemekler yemeyen bebekler için; son olarak çorbayı blenderdan geçirin.