Yengen Tarifi
Yengen tarifi: Yengen için gerekli malzemeler nelerdir? Yengen nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
10 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Yengen yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 4 adet sandviç ekmeği
- 100 gram dilimlenmiş sucuk
- 100 gram salam
- 6-7 adet uzun sosis
- 150 gram kaşar peyniri
- 4 yemek kaşığı mayonez
- 1 adet domates (ince dilimlenmiş)
- 4-5 adet kornişon salatalık turşusu (ince dilimlenmiş)
Yengen tarifi nasıl yapılır?
- Sucuk, salam ve sosisleri ince uzun şekilde dilimleyerek geniş bir tavada, az yağ ilavesiyle kızartın. Çok uzun süre pişirmeye gerek yok, renklerin hafifçe değişmesi yeterli olacaktır.
- Sandviç ekmeklerini ortadan ikiye bölüp iç taraflarına mayonez sürün.
- Izgara tavası ya da düz bir tava kullanarak ekmekleri hafifçe kızartın.
- Kaşar peynirleri dilimleyin ve tavada eritin.
- Sandviç ekmeklerinin içini kızarttığınız etlerle doldurun.
- Üzerine erittiğiniz kaşar peynirini, domates dilimlerini ve kornişon turşuları yerleştirin.
- İsteğe göre ketçap, mayonez ve hardal ilavesiyle sıcak sıcak servis edin. Afiyet olsun!