Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Yengen Tarifi

Yengen

Yengen Tarifi

Yengen tarifi: Yengen için gerekli malzemeler nelerdir? Yengen nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Yengen yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 4 adet sandviç ekmeği
  • 100 gram dilimlenmiş sucuk
  • 100 gram salam
  • 6-7 adet uzun sosis
  • 150 gram kaşar peyniri
  • 4 yemek kaşığı mayonez
  • 1 adet domates (ince dilimlenmiş)
  • 4-5 adet kornişon salatalık turşusu (ince dilimlenmiş)

Yengen tarifi nasıl yapılır?

  • Sucuk, salam ve sosisleri ince uzun şekilde dilimleyerek geniş bir tavada, az yağ ilavesiyle kızartın. Çok uzun süre pişirmeye gerek yok, renklerin hafifçe değişmesi yeterli olacaktır.
  • Sandviç ekmeklerini ortadan ikiye bölüp iç taraflarına mayonez sürün.
  • Izgara tavası ya da düz bir tava kullanarak ekmekleri hafifçe kızartın.
  • Kaşar peynirleri dilimleyin ve tavada eritin.
  • Sandviç ekmeklerinin içini kızarttığınız etlerle doldurun.
  • Üzerine erittiğiniz kaşar peynirini, domates dilimlerini ve kornişon turşuları yerleştirin.
  • İsteğe göre ketçap, mayonez ve hardal ilavesiyle sıcak sıcak servis edin. Afiyet olsun!

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025