Yelpaze Tavuk Tarifi
Yelpaze Tavuk tarifi: Yelpaze Tavuk için gerekli malzemeler nelerdir? Yelpaze Tavuk nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
2 kişilik
Yelpaze Tavuk yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Yelpaze Tavuk İçin:
- 2 adet tavuk göğsü
- 1 adet kapya biber (iri doğranmış)
- 1/2 adet kabak (dilimlenmiş)
- 1/2 adet kırmızı soğan (dilimlenmiş)
- 2 dilim limon
Sosu İçin:
- 1/2 demet kıyılmış maydanoz
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 diş ezilmiş sarımsak
- 1 çay kaşığı kekik
- 1/4 çay kaşığı tuz
- 1/4 çay kaşığı karabiber
Yelpaze Tavuk tarifi nasıl yapılır?
- Tavuk göğüslerinin orta kısmında kesikler atarak cepler açın.
- Kabak, kapya biber, soğan ve limon dilimlerini bu ceplere sırayla yerleştirin.
- Bir kasede maydanoz, zeytinyağı, sarımsak, kekik, tuz ve karabiberi karıştırın.
- Hazırladığınız bu sosu tavuk göğüslerinin üzerine gezdirin ve 185 derece ısınmış fırında 25 dakika kontrollü olarak pişirin.
- Pişen yelpaze tavukları sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun!