Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Yelpaze Tavuk Tarifi

Yelpaze Tavuk

Yelpaze Tavuk Tarifi

Yelpaze Tavuk tarifi: Yelpaze Tavuk için gerekli malzemeler nelerdir? Yelpaze Tavuk nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Yelpaze Tavuk yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Yelpaze Tavuk İçin:

  • 2 adet tavuk göğsü
  • 1 adet kapya biber (iri doğranmış)
  • 1/2 adet kabak (dilimlenmiş)
  • 1/2 adet kırmızı soğan (dilimlenmiş)
  • 2 dilim limon

Sosu İçin:

  • 1/2 demet kıyılmış maydanoz
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 diş ezilmiş sarımsak
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1/4 çay kaşığı tuz
  • 1/4 çay kaşığı karabiber

Yelpaze Tavuk tarifi nasıl yapılır?

  • Tavuk göğüslerinin orta kısmında kesikler atarak cepler açın.
  • Kabak, kapya biber, soğan ve limon dilimlerini bu ceplere sırayla yerleştirin.
  • Bir kasede maydanoz, zeytinyağı, sarımsak, kekik, tuz ve karabiberi karıştırın.
  • Hazırladığınız bu sosu tavuk göğüslerinin üzerine gezdirin ve  185 derece ısınmış fırında 25 dakika kontrollü olarak pişirin.
  • Pişen yelpaze tavukları sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun!

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025