Yelpaze Poğaça Tarifi
Yelpaze Poğaça tarifi: Yelpaze Poğaça için gerekli malzemeler nelerdir? Yelpaze Poğaça nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 büyük tepsi
Yelpaze Poğaça yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 30 gram yaş maya
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta beyazı
- 1 çay kaşığı tuz (azaltıp arttırılabilir)
- 1 çay bardağı su
- 3,5 su bardağı un
- 1 su bardağı kaşar peyniri (içi için)
- 1 adet yumurta sarısı (üzerine sürmek için)
- 2 yemek kaşığı susam (üzerine serpmek için)
Yelpaze Poğaça tarifi nasıl yapılır?
- Geniş bir karıştırma kasesine yaş maya, toz şeker ve ılık sütü, maya ve şeker iyice eriyene kadar karıştırın.
- Sıvı yağ, yumurta beyazı, tuz ve suyu da ekleyip tekrar karıştırın.
- Unu da ekledikten sonra ele yapışmayacak bir kıvam elde edene kadar yoğurun. 30 dakika mayalanmaya bırakın.
- 2 yumurta büyüklüğünde bezeler yuvarlayıp, unlanmış tezgahta parmaklarınız yardımıyla daire şeklinde açın.
- Hamurun köşesine doğru kaşar peynirini koyup, hamurun ortasına doğru kapatın. Boşta kalan hamurun diğer yarısını bıçak yardımıyla ucu açılmayacak şekilde kesin.
- Kesikli olan kısmı kapalı olan kısmın üzerine kapattıktan sonra yarım ay şeklinde esnetin ve fırın tepsisine alın.
- Üzerilerine yumurta sarısı ve susam ekleyip 180 derece fırında 20 dakika pişirin.