Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Yelpaze Poğaça Tarifi

Yelpaze Poğaça

Yelpaze Poğaça Tarifi

Yelpaze Poğaça tarifi: Yelpaze Poğaça için gerekli malzemeler nelerdir? Yelpaze Poğaça nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Yelpaze Poğaça yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 30 gram yaş maya
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta beyazı
  • 1 çay kaşığı tuz (azaltıp arttırılabilir)
  • 1 çay bardağı su
  • 3,5 su bardağı un
  • 1 su bardağı kaşar peyniri (içi için)
  • 1 adet yumurta sarısı (üzerine sürmek için)
  • 2 yemek kaşığı susam (üzerine serpmek için)

Yelpaze Poğaça tarifi nasıl yapılır?

  • Geniş bir karıştırma kasesine yaş maya, toz şeker ve ılık sütü, maya ve şeker iyice eriyene kadar karıştırın.
  • Sıvı yağ, yumurta beyazı, tuz ve suyu da ekleyip tekrar karıştırın.
  • Unu da ekledikten sonra ele yapışmayacak bir kıvam elde edene kadar yoğurun.  30 dakika mayalanmaya bırakın.
  • 2 yumurta büyüklüğünde bezeler yuvarlayıp, unlanmış tezgahta parmaklarınız yardımıyla daire şeklinde açın.
  • Hamurun köşesine doğru kaşar peynirini koyup, hamurun ortasına doğru kapatın. Boşta kalan hamurun diğer yarısını bıçak yardımıyla ucu açılmayacak şekilde kesin.
  • Kesikli olan kısmı kapalı olan kısmın üzerine kapattıktan sonra yarım ay şeklinde esnetin ve fırın tepsisine alın.
  • Üzerilerine yumurta sarısı ve susam ekleyip 180 derece fırında 20 dakika pişirin.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025