Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Yelpaze Patlıcan Kebabı Tarifi

Yelpaze Patlıcan Kebabı

Yelpaze Patlıcan Kebabı Tarifi

Yelpaze Patlıcan Kebabı tarifi: Yelpaze Patlıcan Kebabı için gerekli malzemeler nelerdir? Yelpaze Patlıcan Kebabı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Yelpaze Patlıcan Kebabı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Kebap için:

  • 4 adet büyük boy patlıcan
  • 400 gram dana kıyma
  • 1 diş sarımsak
  • 1 adet soğan (isteğe göre)
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı pul biber

Sos için:

  • 1 su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Yelpaze Patlıcan Kebabı tarifi nasıl yapılır?

  • Patlıcanları dikey bir şekilde ortadan ikiye kesip, şekil verip yarım saat tuzlu suda bekletin.
  • Diğer tarafta kıyma ile baharatları harmanlayıp karıştırın. Bu noktada en önemli şey güzel bir şekilde yoğurmaktır.
  • Sonra soğanları ince ince doğrayıp, karıştırdığınız kıymanın içine ekleyip bir daha karıştırın.
  • Patlıcanları sudan çıkarın, kestiğiniz bölgelere eşit şekilde kıymalı harcı koyun.
  • Sosu patlıcanların üzerine dökün. Fırında kontrollü bir şekilde pişirin.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025