Yelpaze Patlıcan Kebabı Tarifi
Yelpaze Patlıcan Kebabı tarifi: Yelpaze Patlıcan Kebabı için gerekli malzemeler nelerdir? Yelpaze Patlıcan Kebabı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
35 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Yelpaze Patlıcan Kebabı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Kebap için:
- 4 adet büyük boy patlıcan
- 400 gram dana kıyma
- 1 diş sarımsak
- 1 adet soğan (isteğe göre)
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı pul biber
Sos için:
- 1 su bardağı su
- 2 yemek kaşığı salça
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
Yelpaze Patlıcan Kebabı tarifi nasıl yapılır?
- Patlıcanları dikey bir şekilde ortadan ikiye kesip, şekil verip yarım saat tuzlu suda bekletin.
- Diğer tarafta kıyma ile baharatları harmanlayıp karıştırın. Bu noktada en önemli şey güzel bir şekilde yoğurmaktır.
- Sonra soğanları ince ince doğrayıp, karıştırdığınız kıymanın içine ekleyip bir daha karıştırın.
- Patlıcanları sudan çıkarın, kestiğiniz bölgelere eşit şekilde kıymalı harcı koyun.
- Sosu patlıcanların üzerine dökün. Fırında kontrollü bir şekilde pişirin.