Yelpaze Patlıcan Tarifi
Yelpaze Patlıcan tarifi: Yelpaze Patlıcan için gerekli malzemeler nelerdir? Yelpaze Patlıcan nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
3 kişilik
Yelpaze Patlıcan yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Dışı için:
İç malzemesi için:
- 200 gram kıyma
- 1/2 adet kırmızı soğan
- 1 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
- 1 tatlı kaşığı tuz
Üzeri için:
- 1 kase salçalı sos
- 1 adet domates
- 1 adet biber
Yelpaze Patlıcan tarifi nasıl yapılır?
- Patlıcanları kabuklarını soymadan ve sap kısımlarını çıkarmadan bir kesme tahtasının üzerine alın. Bıçak yardımıyla tam derine girmeden kesin.
- Tek tek ayrılabilen ve yelpaze formuna giren bir görünüm elde edin.
- Ardından tuzlu suda siyah suyu çıkana ve acılığını atana kadar yaklaşık 10-15 dakika kadar dinlendirin.
- Dinlenen patlıcanları iyice kurulayın.
- Bir tavanın içine kızartma yağını koyun ve kızdırın.
- Kuruladığınız patlıcanları renkleri hafifçe dönene kadar kızartın.
- Kağıt havlu serili bir tabağın üzerine alın ve fazla yağının süzülmesini sağlayın.
Yelpaze Patlıcan tarifinin püf noktası nedir?
Patlıcanları suda beklettikten sonra mutlaka bir kağıt havlu yardımıyla kurulayın, ardından kızartın.
Yelpaze Patlıcan tarifi için servis önerisi
Üzerine ince kıyılmış maydanoz gezdirebilir, süzme yoğurtla servis edebilirsiniz.