Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Yelpaze Kebabı Tarifi

Yelpaze Kebabı

Yelpaze Kebabı Tarifi

Yelpaze Kebabı tarifi: Yelpaze Kebabı için gerekli malzemeler nelerdir? Yelpaze Kebabı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Yelpaze Kebabı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 2 adet patlıcan
  • 400 gram kıyma
  • 1 adet rendelenmiş soğan
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay bardağı kimyon
  • 1 çay bardağı yenibahar
  • 2 tatlı kaşığı biber salçası
  • 5 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı kekik

Yelpaze Kebabı tarifi nasıl yapılır?

  • Patlıcanı ortadan ikiye bölelim.
  • Bir yarısını alıp, iki kenarına uzunlamasına kahvaltı bıçağı koyalım ve şerit şerit ince bir parmak kalınlığında keselim.
  • Burada alta bıçak koymamızın sebebi patlıcanı komple kesip dilimlememek. Üzerine derin çizikler atıyormuş gibi düşünebilirsiniz.
  • Her 6 çizikten sonra 7. çizikte bıçakları kenardan alıp, komple keserek bölelim.
  • Bu şekilde yarım patlıcandan 3 ya da 4 yelpazeli parça elde edebiliyorsunuz.
  • Köfte için gerekli malzemeleri karıştırıp, yoğuralım.
  • Hazırladığımız köfte harcını her bir yelpaze arasına sıkıştırarak patlıcanlarımızı dolduralım.
  • Borcam veya bir fırın tepsinine dizip, hazırladığımız sosu dökelim. 180 derecede ısıtılmış fırında pişirelim. Afiyet olsun.

Yelpaze Kebabı tarifinin püf noktası nedir?

Pişme süresi fırınınızın performansına göre değişiklik gösterebilir.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025