Yelpaze Kebabı Tarifi
Yelpaze Kebabı tarifi: Yelpaze Kebabı için gerekli malzemeler nelerdir? Yelpaze Kebabı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
2 kişilik
Yelpaze Kebabı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 adet  patlıcan
- 400 gram  kıyma
- 1 adet  rendelenmiş soğan
- 1 çay kaşığı  tuz
- 1 çay kaşığı  karabiber
- 1 çay bardağı  kimyon
- 1 çay bardağı  yenibahar
- 2 tatlı kaşığı  biber salçası
- 5 diş  sarımsak
- 1 çay kaşığı  kekik
Yelpaze Kebabı tarifi nasıl yapılır?
- Patlıcanı ortadan ikiye bölelim.
- Bir yarısını alıp, iki kenarına uzunlamasına kahvaltı bıçağı koyalım ve şerit şerit ince bir parmak kalınlığında keselim.
- Burada alta bıçak koymamızın sebebi patlıcanı komple kesip dilimlememek. Üzerine derin çizikler atıyormuş gibi düşünebilirsiniz.
- Her 6 çizikten sonra 7. çizikte bıçakları kenardan alıp, komple keserek bölelim.
- Bu şekilde yarım patlıcandan 3 ya da 4 yelpazeli parça elde edebiliyorsunuz.
- Köfte için gerekli malzemeleri karıştırıp, yoğuralım.
- Hazırladığımız köfte harcını her bir yelpaze arasına sıkıştırarak patlıcanlarımızı dolduralım.
- Borcam veya bir fırın tepsinine dizip, hazırladığımız sosu dökelim. 180 derecede ısıtılmış fırında pişirelim. Afiyet olsun.
Yelpaze Kebabı tarifinin püf noktası nedir?
 Pişme süresi fırınınızın performansına göre değişiklik gösterebilir.