Yaz Türlüsü Tarifi
Yaz Türlüsü tarifi: Yaz Türlüsü için gerekli malzemeler nelerdir? Yaz Türlüsü nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
5 kişilik
Yaz Türlüsü yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 3 adet patlıcan (alacalı soyulmuş, küp küp kesilmiş)
- 4 adet kapya biber (çekirdekleri çıkarılmış, dilimlenmiş)
- 2 adet kabak (soyulmuş, küp küp kesilmiş)
- 1 yemek kaşığı taze kekik
- 1/2 su bardağı yeşil zeytin (çekirdekleri çıkarılmış, halka halka doğranmış)
- 2 diş sarımsak
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ (patlıcanları kızartmak için)
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1/4 su bardağı su
Yaz Türlüsü tarifi nasıl yapılır?
- Patlıcanları soyup kestikten sonra tuzlu suya atın. Biraz bekledikten sonra sudan alıp kağıt havluyla kurulayın. Kızgın yağda 5 dakika kadar kızartın ve kağıt havluya alın
- Derin bir tencereye hazırladığınız patlıcanı, kapya biberi, kabağı, zeytini, kekiği ve sarımsağı koyun. Tuz ve karabiberi ilave edin.
- Üzerine zeytinyağını ve suyu ilave edin. Orta ateşte bir kez kaynatıp altını kısın. Sebzeler pişince ateşi söndürün ve dinlenmeye bırakın. Afiyet olsun.
Yaz Türlüsü tarifinin püf noktası nedir?
Patlıcanları tuzlu sudan aldıktan sonra kurulayarak kızartırsanız hem yağın ısı dengesini bozmazsınız hem de fazla yağı çekmesini önlemiş olursunuz . Üzerine bol taze kekik serpebilirsiniz.