Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Yaz Helvası Tarifi

Yaz Helvası

Yaz Helvası Tarifi

Yaz Helvası tarifi: Yaz Helvası için gerekli malzemeler nelerdir? Yaz Helvası nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Yaz Helvası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 su bardağı tahin (200 ml)
  • 1 tepeleme yemek kaşığı kakao
  • 1 su bardağı toz şeker (200 g)
  • 1/2 su bardağı ceviz
  • 1/2 çay bardağı su (75 ml)

Yaz Helvası tarifi nasıl yapılır?

  • Derin bir kasede tahin ve kakaoyu pürüzsüz olana kadar karıştırın.
  • Kalın tabanlı bir sos tenceresine şekeri koyun ve yarım çay bardağı su ile ıslatıp hiç karıştırmadan ocağa alın.
  • Orta ateşte 7-10 dakika kabarcıklar yoğunlaşmaya başlayana kadar kaynatın.
  • Mutfak termometreniz var ise şeker sıcaklığı 113 ile 115 derece arasında iken ocaktan alın.
  • Bir diğer yöntem ise bir bardak buzlu su hazırlayın ve kaynayan şekerden çay kaşığı ile alıp içine atın.
  • Şekeri soğuk sudan alın ve kıvamına bakın eğer yumuşak ve elastikse şekeriniz hazır demektir.
  • Sıcak şekeri yavaş yavaş tahinli karışıma dökün ve alttan üste doğru karıştırın.
  • Cevizleri de ekleyip karıştırmaya 30 saniye daha devam edin.
  • Karışımı hafifçe yağlanmış ve tabanına yağlı kağıt serilmiş ufak bir kaba alın.
  • Üzerini de yağlı kağıtla kapatın ve daha sert olması için ağırlık (bakliyat vs.) yerleştirin.
  • Helvayı oda sıcaklığında iki saat dinlendirin. Yumuşak bir kıvam için oda sıcaklığında 7-8 saat bekletmeye devam edin.
  • Daha sert ve kırılgan bir kıvam için 2 saatin ardından 3-4 saat buzdolabında dinlendirip helvanızı afiyetle yiyebilirsiniz.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025