Yayla Çorbası Tarifi
Yayla Çorbası tarifi: Yayla Çorbası için gerekli malzemeler nelerdir? Yayla Çorbası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
35 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Yayla Çorbası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 su bardağı yoğurt
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1,5 yemek kaşığı (tepeleme) un
- 2 çay kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı limonun suyu
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 6 su bardağı su
- 1 çay bardağı pirinç
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı kuru nane
Yayla Çorbası tarifi nasıl yapılır?
- Çorbayı pişireceğiniz tencereye 2 su bardağı yoğurt, 1,5 yemek kaşığı un, 2 çay kaşığı tuz ve 2 yemek kaşığı limon suyu ekleyip pürüzsüz bir kıvama gelene kadar karıştırın.
- 1 yumurta sarısını da karışımın üzerine ekledikten sonra tekrar karıştırın.
- 6 su bardağı soğuk suyu da ilave edip orta ateşte kaynamaya bırakın.
- Çorba kaynamaya başlayınca yıkayıp süzdüğünüz 1 çay bardağı pirinci ekleyin ve tekrar kaynamaya bırakın.
- Bu sırada ayrı bir tavada 2'şer yemek kaşığı zeytinyağı ve tereyağını kızdırın.1 yemek kaşığı kuru naneyi de üzerine ekleyip karıştırın ve ocaktan alın.
- Hazırladığınız yağı kaynamakta olan çorbanın üzerine dökün.
- Güzelce karıştırıp ocağın altını kapatın.
- Yayla çorbanız hazır, afiyet olsun!
Yayla Çorbası tarifinin püf noktası nedir?
Terbiye karışımında kullanacağınız yoğurdun süzme olması ideal kıvama ulaşmanızı sağlayacaktır.
Yayla Çorbası tarifi için servis önerisi
Çorbayı, üzerine kırmızı toz biber serperek de servis edebilirsiniz.