Yayla Çorbası Tarifi
Yayla Çorbası tarifi: Yayla Çorbası için gerekli malzemeler nelerdir? Yayla Çorbası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Yayla Çorbası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1/2 su bardağı buğday (önceden haşlanmış)
- 1/2 su bardağı nohut (önceden haşlanmış)
- 1,5 su bardağı süzme yoğurt
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 tepeleme yemek kaşığı un
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 4 su bardağı su (ben tavuk suyu kullandım et suyu da olur)
Yayla Çorbası tarifi nasıl yapılır?
- Süzme yoğurdu, yumurtayı ve unu bir kaba alalım çırpalım.
- Çırptığımız karışımı tencereye alalım suyunu ekleyip karıştıralım.
- Üzerine önceden haşlandığımız nohut ve buğdayı ekleyelim.
- Kesilmemesi için ocaktayken sürekli karıştıralım.
- 20 dakika karıştıralım, kaynayınca altını kapatalım.
- Ayrı bir sos tenceresine 1 yemek kaşığı tereyağı, 3 yemek kaşığı ayçiçek yağı koyalım ocağa alalım.
- Isınınca üzerine 3 yemek kaşığı nane koyalım. 1 dakika sonra altını kapatalım sosumuz hazır.
- Çorbamızın üzerine sosumuzu dökelim. Afiyet olsun.
Yayla Çorbası tarifinin püf noktası nedir?
Çorbamızın kesilmemesi için ocağa aldığımızda sürekli karıştıralım.