Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Yayla Çorbası Tarifi

Yayla Çorbası

Yayla Çorbası Tarifi

Yayla Çorbası tarifi: Yayla Çorbası için gerekli malzemeler nelerdir? Yayla Çorbası nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Yayla Çorbası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1/2 su bardağı buğday (önceden haşlanmış)
  • 1/2 su bardağı nohut (önceden haşlanmış)
  • 1,5 su bardağı süzme yoğurt
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 tepeleme yemek kaşığı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 4 su bardağı su (ben tavuk suyu kullandım et suyu da olur)

Yayla Çorbası tarifi nasıl yapılır?

  • Süzme yoğurdu, yumurtayı ve unu bir kaba alalım çırpalım.
  • Çırptığımız karışımı tencereye alalım suyunu ekleyip karıştıralım.
  • Üzerine önceden haşlandığımız nohut ve buğdayı ekleyelim.
  • Kesilmemesi için ocaktayken sürekli karıştıralım.
  • 20 dakika karıştıralım, kaynayınca altını kapatalım.
  • Ayrı bir sos tenceresine 1 yemek kaşığı tereyağı, 3 yemek kaşığı ayçiçek yağı koyalım ocağa alalım.
  • Isınınca üzerine 3 yemek kaşığı nane koyalım. 1 dakika sonra altını kapatalım sosumuz hazır.
  • Çorbamızın üzerine sosumuzu dökelim. Afiyet olsun.

Yayla Çorbası tarifinin püf noktası nedir?

Çorbamızın kesilmemesi için ocağa aldığımızda sürekli karıştıralım.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025