Yayla Çorbası Tarifi
Yayla Çorbası tarifi: Yayla Çorbası için gerekli malzemeler nelerdir? Yayla Çorbası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 porsiyon
Yayla Çorbası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 su bardağı pirinç
- 2 su bardağı yoğurt
- 1 yemek kaşığı un
- 1 adet yumurta
- 4 su bardağı su
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 adet soğan
- 1 yemek kaşığı nane
Yayla Çorbası tarifi nasıl yapılır?
- Öncelikle pirinçleri yıkayıp 2 su bardağı su ekleyerek yumuşayana kadar haşlıyoruz.
- Haşlanan pirinçlerin üzerine 4 su bardağı suyumuzu ekliyoruz. Kontrollü eklemenizde fayda var, katı olursa suyunu sonradan da ilave edebilirsiniz.
- Diğer tarafta yoğurt, un ve yumurtayı pürüzsüz kıvama gelene kadar çırpıyoruz.
- Kaynayan çorba suyundan terbiyemize azar azar ekleyelim ki çorbaya kattığımızda yoğurdumuz kesilmesin.
- Ilınan terbiyeyi yavaş yavaş karıştırarak çorbaya ilave ediyoruz. Kaynamaya başladıkça kıvam alacaktır, kıvmama göre gerekirse su ekleyebilirsiniz.
- 10 dakika daha kaynatıp tuzunu da ekleyip altını kapatıyoruz.
- Başka bir tavada tereyağını eritip ince ince doğradığımız soğanları kavuruyoruz. Soğanlar yumuşayınca naneyi de ekleyip çok az daha kavurup altını kapatıyoruz.
- Naneli sosu çorbamızın üzerine döküyoruz. Ve mis gibi kokan yayla çorbamız hazır!
Yayla Çorbası tarifinin püf noktası nedir?
Suyun hepsini eklemeyin, kontrollü gidin ki kıvamına göre sonradan ekleyebilirsiniz. Ev yoğurdu kullanırsaniz çorba çok daha lezzetli olacaktır.
Yayla Çorbası tarifi için servis önerisi
Üzerine toz kırmızı biber serpebilirsiniz servis ederken.