Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Yayla Çorbası Tarifi

Yayla Çorbası

Yayla Çorbası Tarifi

Yayla Çorbası tarifi: Yayla Çorbası için gerekli malzemeler nelerdir? Yayla Çorbası nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Yayla Çorbası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı su
  • 2,5 su bardağı et suyu veya tavuk suyu
  • 2 yemek kaşığı pirinç
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı nane

Yayla Çorbası tarifi nasıl yapılır?

  • İlk olarak pirinçleri iyice yıkayın ve haşlayın.
  • Bir kapta un, yoğurt, su ve limon suyunu akışkan olana kadar çırpın.
  • Bir yandan da tencerede et/tavuk suyunu kaynatın ve hazırlanmış olan karışımı (un, yoğurt, su ve limon suyu) suyunuzun içine ilave edip karıştırın.
  • Ardından haşlanmış pirinçleri ekleyin ve karıştırın, kısık ateşte pişirin.
  • Son olarak, bir tavada sıvı yağı kızdırın ve naneyi ekleyin. Pişen çorbanızın içine ekleyip karıştırın, karabiber ve tuzu ekleyip çorbanızın altını kapatın. Afiyet olsun.

Yayla Çorbası tarifinin püf noktası nedir?

Yoğurt ile unu eşit ölçüde koymalısınız. Hazırlanan karışımı çok iyi çırpmalısınız ki kesilmesin ayrıca suyunuzu da çok iyi ayarlamalısınız ne çok cıvık ne çok katı olmamalıdır.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025