Yasemin Çiçeği Tatlısı Tarifi
Yasemin Çiçeği Tatlısı tarifi: Yasemin Çiçeği Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Yasemin Çiçeği Tatlısı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
1 saat
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
15 adet
Yasemin Çiçeği Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru için:
- 3 su bardağı un
- 4 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı (ılık)
- 1 adet yumurta
- 1/2 su bardağı su
- 1 tutam tuz
- 2 yemek kaşığı kakao
İç harcı için:
- 1 su bardağı toz fındık
- 1 su bardağı toz şeker
- 4 yemek kaşığı tereyağı (ılık)
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı bal
- 1/2 çay kaşığı toz tarçın
Şerbeti için:
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı bal
- 1-2 damla limon
Süslemek için:
Yasemin Çiçeği Tatlısı tarifi nasıl yapılır?
- Şerbeti için gerekli olan malzemeleri, limon suyu hariç , bir tencereye alın ve kaynatın.
- Kaynamaya başladıktan sonra yaklaşık 15 dakika kaynatın ve içine bir iki damla limon suyunu ekleyip sonra altını kapatın. Bir kenarda soğumaya bırakın.
- Şerbet soğurken hamurunu hazırlayın. Hamuru için gerekli olan, kakao hariç, tüm malzemeleri derince bir kapta karıştırın ve ele yapışmayan bir hamur elde edene dek yoğurun.
- Hazırladığınız hamurun kakaosuz kısmını, un serptiğiniz bir zeminde bir merdane yardımıyla yaklaşık yarım santim kalınlığında açın.
- Açtığınız hamuru 6 cm’e 6 cm boyutlarında olacak şekilde karelere bölün ve bu kareleri bir kenara ayırın.
- Hamurun kakaolu kısmını da aynı şeikilde hazırlayın ve kestiğiniz kareleri beyaz hamur altta, kakaolu hamur üstte kalacak şekilde üst üste koyun.
- Üst üste koyduğunuz bu hamurların ortasına hazırladığınız iç harçtan bir miktar koyun ve bir bıçak yardımıyla her bir kenarın ortasına bir kesik atın.
- Karenin her bir köşesi, ortaya koyduğunuz iç harcın üzerinde birleştirilir ve her köşenin kenarları dışa doğru birleştrilerek çiçek şekli verilir.
- Yağlı kağıt serdiğiniz bir fırın tepsisine hazırladığınız çiçekleri dizin ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 15 dakika pişirin.
- Fırından çıkan sıcak tatlının üstüne soğumuş olan şerbeti dökün ve bir kenarda şerbetlerini çekmeleri için dinlenmeye bırakın.
- Soğuduktan sonra servis edin.
Yasemin Çiçeği Tatlısı tarifinin püf noktası nedir?
Gül suyu yerine vanilya da kullanabilirsiniz. İki renk yerine tek renkli de hazırlayabilirsiniz bu tatlıyı.