Yarımca Tarifi
Yarımca tarifi: Yarımca için gerekli malzemeler nelerdir? Yarımca nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
10 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
45 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
20 adet
Yarımca yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru İçin:
- 3 su bardağı un
- 1/2 paket yaş maya
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1,5 tatlı kaşığı şeker
- 1/2 su bardağı ılık su
İç Harcı İçin:
- 2 adet orta boy soğan
- 300 gram kıyma
- 1 adet rendelenmiş domates
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı nane
- 1 çay kaşığı kekik
- 1/2 çay kaşığı karabiber
- 10 dal maydanoz
- 1/2 çay bardağı ayçiçek yağı
Kızartmak İçin:
- 2,5 su bardağı ayçiçek yağı
Yarımca tarifi nasıl yapılır?
- Unu, hamuru tutacağımız derince bir kaba eleyip, ortasını havuzlandırın.
- Yaş mayayı yarım su bardağı ılık su ve şekeri ilave ederek birkaç dakika açtırın.
- Havuzlandırdığınız unun ortasına tuzla birlikte alın.
- Ilık suyu vererek kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin. Yarım saat bir bez örtü altında dinlendirirken, siz içini hazırlamaya geçin.
- Soğanları küp küp doğrayıp, yarım çay bardağı sıvıyağ da pembeleşinceye kadar çevirin.
- Kıymayı ekleyin. Zaman zaman tahta kaşığınızla bastırarak kıymayı topaklandırmadan rengi dönene kadar kavurmaya devam edin.
- Domates rendesini ekleyip, malzemeye yedirin. Baharatlarını dengeleyip, domates suyunu bir parça çekecek kadar kavurun.
- Ateşi kapatacağımıza yakın, kıyılmış maydanozları ekleyip, malzemeye harmanlayın. Bir kenarda soğumaya alın.
- Kıymalı iç harcınız kenarda soğurken, yarımca hamurlarınızı açmaya geçin.
- Bunun için hamurdan küçükçe bir yumurta büyüklüğünde parçalar koparın.
- Kahve fincanı tabağı büyüklüğünde ve yarım cm kalınlığında yuvarlakça hamurlar açın.
- Ilınmış iç harcı hamurun bir yarısına koyup, diğer yarısını üzerine yarım ay şeklinde kapatın. Uçlarını çatalla, sıkıca ve izli mühürleyin.
- Kızgın derin yağda önlü arkalı altın sarısı olana kadar pişirin. Fazla yağını süzdürüp, servise alın. Afiyet olsun.
Yarımca tarifinin püf noktası nedir?
Kızgın derin yağda, zaman zaman üzerine kaşıkla yağ döktürerek, kehribar sarısı bir renkte oluncaya değin önlü arkalı kızartın. Ilık suyu, kıvam alana kadar arttırıp, azaltabilirsiniz.