Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Yaprak Sarma Tarifi

Yaprak Sarma

Yaprak Sarma Tarifi

Yaprak Sarma tarifi: Yaprak Sarma için gerekli malzemeler nelerdir? Yaprak Sarma nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Yaprak Sarma yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Sarma için:

  • 500 gram asma yaprağı

İç malzeme için:

  • 2 adet orta boy soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 su bardağı pirinç
  • 1/2 demet maydanoz
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 1 tatlı kaşığı tuz (kontrol edin az gelirse ekleyin)
  • 1 küp toz şeker
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 1/2 çay kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 1 tutam pul biber (arzuya göre)

Pişirmek için:

  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı
  • 1/2 su bardağı su

Yaprak Sarma tarifi nasıl yapılır?

  • Salamura yaprak kullanacaksak yarım saat sıcak suda bekleyip iyi e yıkıyoruz.
  • Taze yaprak kullanıyorsak yaprakları kaynar suya batırıp, biraz sararınca süzgece alarak kullanıyoruz.
  • Soğanı zeytinyağında kavuruyoruz. Salçayı, ve baharatları ekliyoruz.
  • Biraz kavurup yıkayıp süzdüğümüz pirinçleri ekleyip tuzunu ve şekeri atıyoruz. 2 dakika daha kavuruyoruz
  • Sıcak suyu döküyoruz. Kısık ateşte pişiriyoruz. Pişince maydanozu ekleyip karıştırıyoruz.
  • Sarmaları sarıyoruz. Tencerenin dibine yapraklardan koyup sarmaları diziyoruz.
  • Üzerini geçmeyecek şekilde su ve 1/2 çay bardağı zeytinyağı ekliyoruz. Afiyet olsun.

Yaprak Sarma tarifinin püf noktası nedir?

Baharatlar tamamen sizin zevkinize kalmış. Dilediğinizi çıkarıp dilediğinizi arttırabilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025