Yaprak Sarma Tarifi
Yaprak Sarma tarifi: Yaprak Sarma için gerekli malzemeler nelerdir? Yaprak Sarma nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
1 saat
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
10 kişilik
Yaprak Sarma yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Sarma için:
İç malzeme için:
- 2 adet orta boy soğan
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 2 su bardağı pirinç
- 1/2 demet maydanoz
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 su bardağı sıcak su
- 1 tatlı kaşığı tuz (kontrol edin az gelirse ekleyin)
- 1 küp toz şeker
- 1/2 çay kaşığı karabiber
- 1/2 çay kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı nane
- 1 tutam pul biber (arzuya göre)
Pişirmek için:
- 1/2 çay bardağı zeytinyağı
- 1/2 su bardağı su
Yaprak Sarma tarifi nasıl yapılır?
- Salamura yaprak kullanacaksak yarım saat sıcak suda bekleyip iyi e yıkıyoruz.
- Taze yaprak kullanıyorsak yaprakları kaynar suya batırıp, biraz sararınca süzgece alarak kullanıyoruz.
- Soğanı zeytinyağında kavuruyoruz. Salçayı, ve baharatları ekliyoruz.
- Biraz kavurup yıkayıp süzdüğümüz pirinçleri ekleyip tuzunu ve şekeri atıyoruz. 2 dakika daha kavuruyoruz
- Sıcak suyu döküyoruz. Kısık ateşte pişiriyoruz. Pişince maydanozu ekleyip karıştırıyoruz.
- Sarmaları sarıyoruz. Tencerenin dibine yapraklardan koyup sarmaları diziyoruz.
- Üzerini geçmeyecek şekilde su ve 1/2 çay bardağı zeytinyağı ekliyoruz. Afiyet olsun.
Yaprak Sarma tarifinin püf noktası nedir?
Baharatlar tamamen sizin zevkinize kalmış. Dilediğinizi çıkarıp dilediğinizi arttırabilirsiniz.