Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Yaprak Sarma Tarifi

Yaprak Sarma

Yaprak Sarma Tarifi

Yaprak Sarma tarifi: Yaprak Sarma için gerekli malzemeler nelerdir? Yaprak Sarma nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Yaprak Sarma yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Yaprak için:

  • 400 gram asma yaprağı
  • 1 adet limon
  • 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2,5 su bardağı sıcak su

İç harcı:

  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 3-4 adet soğan
  • 2 su bardağı pirinç
  • 1 yemek kaşığı dolmalık fıstık
  • 1 yemek kaşığı kuş üzümü
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 tatlı kaşığı yenibahar
  • 1,5 su bardağı sıcak su

Yaprak Sarma tarifi nasıl yapılır?

  • Asma yaprakları sıcak suda bir müddet kaynatılır, süzgeç yardımı ile bir kaba alınır.
  • Hem tuzundan arınır hem de ön pişirme yapılmış olur.
  • Sıvı yağı konulan tencereye yemeklik doğranmış soğanlar konur. Üzerine fıstık eklenir. Sotelenir.
  • Yıkanmış pirinçler ilave edilerek sotelemeye devam edilir.
  • Dolma pişirilecek tencerenin dibine asma yaprakları konur, dolmalar dizilerek konur.
  • Dolmaların üzerine bir kapak veya tabak konur.
  • 2,5 şu bardağı sıcak su, 1 limon suyu ve 4 yemek kaşığı zeytinyağı eklenir.
  • Tencere kapağı kapatılarak ilk 10 dakikası harlı olmak üzere kısık ateşte 50 dakika kadar pişirilir.
  • Ilınınca bir servis tabağına ters çevrilir. Üzeri limon dilimleri ile süslenir. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025