Yaprak Sarma Tarifi
Yaprak Sarma tarifi: Yaprak Sarma için gerekli malzemeler nelerdir? Yaprak Sarma nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
1 saat
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
1 saat
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
10 porsiyon
Yaprak Sarma yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Yaprak için:
- 400 gram asma yaprağı
- 1 adet limon
- 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2,5 su bardağı sıcak su
İç harcı:
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 3-4 adet soğan
- 2 su bardağı pirinç
- 1 yemek kaşığı dolmalık fıstık
- 1 yemek kaşığı kuş üzümü
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı nane
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1 tatlı kaşığı yenibahar
- 1,5 su bardağı sıcak su
Yaprak Sarma tarifi nasıl yapılır?
- Asma yaprakları sıcak suda bir müddet kaynatılır, süzgeç yardımı ile bir kaba alınır.
- Hem tuzundan arınır hem de ön pişirme yapılmış olur.
- Sıvı yağı konulan tencereye yemeklik doğranmış soğanlar konur. Üzerine fıstık eklenir. Sotelenir.
- Yıkanmış pirinçler ilave edilerek sotelemeye devam edilir.
- Dolma pişirilecek tencerenin dibine asma yaprakları konur, dolmalar dizilerek konur.
- Dolmaların üzerine bir kapak veya tabak konur.
- 2,5 şu bardağı sıcak su, 1 limon suyu ve 4 yemek kaşığı zeytinyağı eklenir.
- Tencere kapağı kapatılarak ilk 10 dakikası harlı olmak üzere kısık ateşte 50 dakika kadar pişirilir.
- Ilınınca bir servis tabağına ters çevrilir. Üzeri limon dilimleri ile süslenir. Afiyet olsun.