Yaprak Poğaça Tarifi
Yaprak Poğaça tarifi: Yaprak Poğaça için gerekli malzemeler nelerdir? Yaprak Poğaça nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
2 tepsi
Yaprak Poğaça yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 adet yumurta
- 2 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 paket toz maya
- 1/2 çay bardağı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 6 su bardağı un
- 100 gram tereyağı
Yaprak Poğaça tarifi nasıl yapılır?
- Yumurtaların akları ile sarılarını ayırın.
- Bir kaba mayayı, şekeri ve tuzu ekleyerek, karıştırın. Ardından sütü, sıvı yağı ve yumurta aklarını ekleyip, çırpın.
- Unu ise azar azar ekleyerek, ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur elde edene kadar yoğurun.
- Hazırlanan hamurun üzerine bir bez geçirerek, mayalanması için 30 dakika kadar bekletin.
- Hamurun arasına sürmek için tereyağını eritin ve ılıdıktan sonra 1 adet yumurta sarısı ile karıştırın. Dilerseniz biraz şeker serpebilirsiniz.
- Mayalanış hamuru 3 eşit parçaya ayırın. Daha sonra her 3 parçadan eşit büyüklükte 6 eşit beze elde edin. Toplam 18 beze olacak.
- İlk 6 bezeyi servis tabağı büyüklüğünde açın. Aralarına tereyağlı karışımdan sürüp, üst üste dizin. Diğer bezelere de aynı işlemi uygulayın.
- İlk hazırlanan altılı hamuru bir bıçak yardımı ile sekiz üçgen parçaya ayırın. Eşit büyüklükte olmasına özen gösterin.
- Üçgen hamurların tam orta kısımlarına uzunlamasına çizikler atın. Hamurun uç kısmını çizik olan yerden geçirin ve içe doğru kıvırarak yaprak şeklini verin.
- Yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak dizin, yumurta sarısı sürün ve 180 derecelik fırında, üst kısımları kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.
Yaprak Poğaça tarifinin püf noktası nedir?
Malzemeleri oda sıcaklığında dinlendirmeniz, puf gibi poğaçalar elde etmenizi sağlayacak.