Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Yaprak Patates Tarifi

Yaprak Patates

Yaprak Patates Tarifi

Yaprak Patates tarifi: Yaprak Patates için gerekli malzemeler nelerdir? Yaprak Patates nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Yaprak Patates yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 2 adet orta boy patates
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz

Üzeri için:

  • 1 su bardağı rendelenmiş cheddar peyniri
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 adet orta boy kırmızı dolmalık biber
  • 1 adet orta boy yeşil dolmalık biber
  • 1/4 su bardağı haşlanmış mısır
  • 1/4 demet maydanoz
  • 4 adet çekirdeksiz yeşil zeytin
  • 1/4 çay kaşığı tuz
  • 1/4 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber

Yaprak Patates tarifi nasıl yapılır?

  • Kabukları ince ve şekilleri olabildiğince muntazam olan patateslerin kabuklarını fırçalayarak temizleyin.
  • Bol suda yıkadığınız patateslerin üzerini kağıt havlu yardımıyla kurulayın. Patateslerin kabuklarını soymanıza gerek yok.
  • Patatesleri taban kısımlarına denk getirmeden halka şeklinde ince ince dilimleyin. Olabildiğine ince dilimlenmeleri önemli.
  • Üzerlerini bir yumurta fırçası yardımıyla yağladığınız patateslerin üzerine tuz serpiştirdikten sonra önceden ısıtılmış 180 derece fırında 45 dakika kadar pişirin.
  • Ortadan ikiye kesip çekirdeklerini çıkardığınız renkli dolmalık biberleri, çok küçük parçalar halinde doğrayın. Maydanoz yapraklarını incecik kıyın. Çekirdeksiz yeşil zeytinleri biberlerle uyumlu olacak şekilde kesin.
  • Tereyağını geniş tabanlı bir tavada kızdırın. Doğramış olduğunuz renkli dolmalık biberleri tereyağında soteleyin.
  • Çekirdeksiz yeşil zeytin parçaları ve haşlanmış mısır taneleri kattığınız karışımı, kısık ateşte kısa bir süre daha sotelemeye devam edin.
  • İncecik kıyılmış maydanoz, tuz ve taze çekilmiş tane karabiber kattığınız sote karışımını bir kenarda bekletin.
  • Fırından çıkardığınız yaprak patateslerin dilim aralarına rendelenmiş cheddar peyniri serpiştirdikten sonra 10-15 dakika süreyle peynirler eriyene kadar yeniden fırınlayın.
  • Peyniri eriyen ve dumanı tüten sıcak patatesleri, servis tabaklarına alın. Tereyağında baharatlarla birlikte sotelediğiniz sebze karışımını üzerlerine gezdirdikten sonra sevdiklerinizle paylaşın.

Yaprak Patates tarifinin püf noktası nedir?

Pişirme süresini patateslerin büyüklüğüne ve tazeliğine göre azaltıp arttırabilirsiniz. Patateslerin kızarması ve hafif bir renk alması sonuç için önemli.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025